gabor117

DAKAR RELI 2012

Roma i Despre pobednici treće etape, Sagmajster 87.

 

Vozač iz Španije Huan Roma pobedio je u trećoj etapi Relija Dakar, dok je u kategoriji motociklista trijumfovao Francuz Siril Despre. Roma je 208 kilometara dugi specijal od San Rafaela do San Huana u Argentini prevezao za 2:26, 51 sati, a vođstvo u generalnom plasmanu preuzeo je Poljak Križštof Holovzic, koji je danas bio drugi sa 69 sekunde slabijim vremenom. Trećeplasirani Naser Al-Atijah zaostao je 1,29 minuta iza pobednika.

Povezana vest:  Doviciozo pobedio u San Marinu

U konkurenciji motociklista Despre je 275 kilometara prevezao za 3:48:38 sati, ispred Holanđanina Fransa Verhovena i Portugalca Paula Gonsalvesa. Srpski motociklista Gabor Sagmajster etapu je završio na 87. mestu i sada zauzima 73. mesto u generalnom plasmanu sa dva sata, 43 minuta i 56 sekundi zaostatka za vodećim Despreom.

Francuski motociklista Sebastijan Kue nalazi se u kritičnom stanju nakon što je danas pronađen bez svesti u peščanim dinama. Ovogodišnji Dakar reli već je odneo tri žrtve, u nedelju je poginuo argentinski motociklista Horhe Martinez Boero, a juče su u udesu aviona nastradali otac i sin, koji su nadletali karavan takmičara.

Povezana vest:  Miljković osvojio titulu šampiona Evrope

U sredu se vozi četvrta etapa od San Huana do Čilesita ukupne dužine 750 kilometara sa specijalnim ispitom u dužini od 326 kilometara.