borkovic_02

BRDSKE TRKE – AVALA

Borković za vikend vozi na Avali

 

Treća brdska trka Otvorenog šampionata AMS Srbije u vikendu pred nama biće održana na Avali a obećava dobar provod svim ljubiteljima sporta brzina na četiri točka. Posle dva uvodna takmičenja na Vodnu i Slatini, domaća publika imaće priliku da uživa u majstorijama nekolice vrsnih vozača, koji prevashodno „jure” rekord staze.

Povezana vest:  FORMULA 1, Horner: Smešne tvrdnje

Dobrim poznavaocima prilika subotnji trening koji startuje u 13 časova, dobro dođe kao odlična prilika za uvid us tanje koliko je ko od konkurencije spreman da se uhvati u koštac sa podlogom koju će svakako, što je možda najgore prskati prolećna kiša. Iskusna družina više raduje kada je staza u potpunosti vlažna, jer tada dobro znaju kakve pneumatike moraju da montiraju.

Povezana vest:  OTVORENO PRVENSTVO SRBIJE, Sagmajster šampionski

Pravilan izbor „obuće” i setap automobila, pored umeće vozača biće presudni za novog vlasnika kupa Magle, kako popularno zovu trku na Avali. U najužem izbor za laskavo zvanje nalaze se Dušan Borković vicešampion Evrope na brdskim stazama u micubiši lanseru 9 evolucije. U još jednom micubišiju imaćemo i Todora Stamenković koji takođe ima realne šanse, ali je njegov auto pripremljen za reli takmičenje. Drag Milić u audiji A 4 ST treći je takmac koji posle dva takmičenja vodi u generalnom plasmanu i plus je novi vlasnik rekorda na stazi Krčmarice u Slatini pored Banjaluke.

Povezana vest:  Srpska senzacija Dušan Borković na Hungaroringu: zadržao 4. mesto u TCR Evropi na takmičenju TCR svetskog rangiranja  

U uslovno rečeno slabijim klasama, takođe ima momaka vrednih pomena koji će nemilosrdno ganjati trkačke sprave zarad bodova i na radost publike. Start trke u nedelju zakazan je za 11.30 časova.