milos_milovanovic_vrsac_moto

MOTO TRKE VRŠAC

Miloš Milovanović bez premca

 

Drugu trku Otvorenog šampionata Srbije u brzinskom motociklizmu koju je organizovao AMK Dijamant iz Aranđelovca na pisti Pilotske akademije JAT u Vršcu, obeležili su bespoštedni dueli u svih pet raspisanih klasa. Najuzbudljivije bilo je u najjačoj klasi 1000 štok sport, gde je Miloš Milovanović drugi put zaredom slavio, ispred Željka Staničića.

Vremenski uslovi i pored najave kiše, ovoga puta išli su na ruku organizatoru, tako da je veliki broj posmatrača pored staze tokom tročasovne manifestacije u potpunosti uživao u majstorijama vozača na dva točka.

Povezana vest:  Bautista prešao u Hondu Gresini

Čast da otvore takmičarski dan pripala je jahačima u klasi 600 hepening. Posle 16 krugova prvi kroz cilj prošao je Srđan Gavrilović član Alfa moto sport kluba na jamahi. Na stazu su zatim izašli takmičari u klasi 1000 hepening koji su takođe vozili 16 krugova, a najbrži je bio Milan Lovrić iz Moto lenda na motoru marke suzuki.

Treća trka dana pripala je mladim snagama u klasi SP, gde se voze motori do 125 kubika. Pravilnik nalaže da majstori na zujalicama voze 14 krugova, a najsnalažljiviji u najbrži u Vršcu bio je Martin Vugrinec gost iz Hrvatske koji vozi za klub Moto Stars na apriliji. Finale pre finala pripalo je klasi 1000 štok sport gde je Miloš Milovanović još jednom demonstrirao umeće vožnje moćnog BMW motora. Željko Staničić, Nenad Petrović i Dragoslav Perišić koji je bio u dvostrukoj ulozi, kao organizator i takmičar, učinili su maksimum napora tokom 19 krugova da sustignu i prestignu Milovanovića, ali su na kraju uspeli da ga samo maksimalno ubrzaju, na veliku radost publike, koja je maksimalno uživala.

Povezana vest:  DUŠAN BORKOVIĆ I NIS PETROL RACING TEAM SPREMNI ZA TRKU NA SLOVAKIA RINGU

Šlag na torti drugog takmičarskog vikenda bila je klasa 600 super sport, gde je Nenad Stojanović još jednom pokazao da će i ove sezone biti nedostižan za konkurenciju i da 19 krugova, momku iz Valjeva dođu kao dobra uvertira.

NEZVANIČNI REZULTATI

SP: 1. M. Vugrinec, 2. N. Gajić, 3. J. Lubura

600 hepening: 1. S. Gavrilović, 2. D. Miletić, 3. D. Blagojević

Povezana vest:  Tragična smrt na otvaranju sezone SP-a u Superbikeu

1000 hepening: 1. M. Lovrić, 2. D. Radulović, 3. V. Popović

600 super sport: 1. N. Stojanović, 2. V. Močibob, 3. D. Radonjić

1000 štok sport: 1. M. Milovanović, 2. Ž. Staničić, 3. N. Petrović