todor_stamenkovic_avala_maj_trka

BRDSKA TRKA NA AVALI

Stamenković slavio na Avali

 

Treću trku Otvorenog šampionata Srbije na brdskim stazama koja je ovog vikenda održana na Avali iznad Beograda, obeležio je duel dva lokalna heroja Dušana Borkovića i Todora Stamenkovića, obojica su vozili micubiši lanser 9 evolucije. Posle dva „penjanja” od podnožja do vrha, kako nalaže Pravilnik zbog dužine staze, u ukupnom zbiru vremena bolji je bio Stamenković i zasluženo je slavio.

dusan_borkovic_avala_porDrugo mesto u generalnom plasmanu osvojio je Srđan Višnjić, a treći je na cilj stigao Vladimir Zečević, Željko Đunisijević je završio kao četvrti, a favorit Borković je zauzeo peto mesto.

Povezana vest:  FORMULA 1, Staza u Vijetnamu vredna 150 miliona dolara

Kišovito i maglovito prepodne nije odgovorilo veliki broj ljubitelja auto sporta da u velikom broju zaposednu sve pogodne i bezbedne lokacije za praćenje brdske trke u prestonom gradu, koja je organizovana posle duže pauze. Čak je i uoči starta prve vožnje kiša stala, tako da su takmičari imali uslovno rečeno pristojne uslove za maksimalno trkanje protiv štoperice. U prvoj vožnji Borković je do cilja sa probušenim pneumatikom koji mu se isprečio na sred staze, što je rezultiralo da kroz cilj prođe sa pristojnim vremenskim zaostatkom. Stamenković to svako nije mogao da zna, jer je startovao minut kasnije i bravuroznom vožnjom po vlažnoj podlozi, maksimalno zagrejao publiku pored staze.

Povezana vest:  RELI, OŽIJE MOŽDA PRELAZI U FORD

U drugom penjanju Borković je bio bolji za nešto manje od 4 sekunde, ali to nije bilo dovoljno da nadoknadi zaostatak iz prve vožnje. Sportski pozdrav i čestitanje posle trke viđeni su između Borkovića i Stamenkovića, što čitavoj manifestaciji, koja je u potpunosti uspela daje poseban značaj.

Vredni hvale su Ivan Mandić u pežou 106 koji je završio kao šesti, odnosno Radoslav Vukosavljević u jugu 55 koji u generalnom plasmanu završio kao 10, ostavivši iza sebe konkurenciju u jačim automobilima.

Povezana vest:  RELI, ŠPANIJA DRUGI DAN, Seb blizu nove pobede

NEZVANIČNI REZULTATI GENERALNI PLASMAN

1. T. Stamenković, 2. S. Višnjić, 3. V. Zečević, 4. Ž. Đunisijević, 5. D. Borković, 6. I. Mandić, 7. Ž. Gajić, 8. B. Smiljanić, 9. B. Dukić, 10. R. Vukosavljević…

zivko_gajic_avala_maj_2012