borkovic sicilijaBorković: Debitantska sezona u ETCC iznad svih očekivanja

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković za nedelju dana na stazi Brno vozi poslednje dve trke ovogodišnjeg Evropskog kupa turing automobila (ETCC).
Borković, vozač NIS Petrol Racing tima, pred zatvaranje sezone drži treće mesto u najjačoj Super 2000 klasi u konkurenciji 14 takmičara. Najmlađi osvajač Dijamantske kacige u istoriji srpskog automobilizma pred vikend u Brnu ima 35 bodova i ističe da je dosadašnjim rezultatima ove sezone premašio svoja očekivanja.
-Ovo mi je prva sezona u ovom šampionatu, imao sam nekoliko nezgodnih situacija, kao što je bio udes u Slovačkoj, što me je omelo da ostvarim i bolji plasman, ali pre početka sezone nisam očekivao ni da ću biti treći – istakao je Borković.
Međutim, to uopšte ne znači da se Borković zadovoljava postignutim, već želi da treće mesto u šampionatu koji se vozi pod okriljem Svetske automobilske federacije potvrdi u Češkoj.
-Kako je sezona odmicala, video sam da mogu da se borim za najviši plasman. Ipak, udes u Slovačkoj me je mnogo koštao i zbog toga na poslednjoj trci mogu da se borim samo za treće mesto. Mali problem je što ne mogu da ugrozim najbolji dvojac, ali treću poziciju mogu da izgubim. Zbog toga ćemo celi vikend u Brnu moj tim i ja posvetiti tome da ne napravimo neku grešku, da automobil bude odlično podešen, a ja da vozim što mirnije, bez rizika, da dobro startujem, da u toku trku kalkulišem bodove u zavisnosti od toga gde su mi rivali. Nije cilj da zapinjem da budem prvi i na kraju pogrešim, to može mnogo da me košta – istakao je Borković.

Povezana vest:  Borković osvojio titulu Evropskog šampiona