Monte-Carlo Rally 1
MICHELIN PILOT ALPIN 4 – Klinci u srcu relija u Monte Karlu
 
Svetski reli šampionat 2013 otvoren je u izuzetno izazovnom izdanju u reliju Monte Karlu.  Četvorodnevnu manifestaciju obeležili su sneg, led, kiša i niske temperature koji su napravili koktel sa kojim se takmičari nisu susreli od sredine 1990-ih. Kao rezultat ovih uslova, vozači su bili primorani da upravljaju svojim pneumaticima na najkonkurentniji mogući način.
-Nije bilo najteže izabrati pneumatike već pronaći pravu strategiju zbog ograničenih količina svakog tipa koje smo imali za ovaj događaj. To je bila veoma teška vežba – izjavio je devetostruki svetski šampion Sébastien LOEB (CITROEN Total Abu Dhabi WRT/MICHELIN).
loeb_Monte-Carlo Rally_2013 
Svakom vozaču bilo je dostupno 20 pneumatika sa klincima, ipak sneg i led koji su preovladavali na ovom događaju od srede obezbedili su da MICHELIN Pilot Alpin 4 verzija sa klincima postane zvezda nedelje, iz dva razloga…
Prvi razlog su performance koje je pružio na većini delova leda i tvrdog snega gde su 240 ‘šiljaka’ po pneumatiku obezbedili vuču i olakšali kontrolu vozila uprkos nedostatku direktnog kontakta sa asfaltiranim površinama.
 Drugi razlog bio je izuzetna briga koju su svi timovi posvetili njihovim zalihama, što je dovelo do nekih opreznih strategija, kako tvrde Jost CAPITO i Yves MATTON, direktori VOLKSWAGEN Motorsport i CITROEN Racing respectively. “Zamolili smo naše vozače da vode računa o pneumaticima od samog starta naročito kada su bili na deonicama sa asfaltu kako bi bili sigurni da ne pate. Od samog početka smo bili svesni da je to bio ključni faktor,” objasnio je CAPITO. “Zbog uslova smo morali da pronađemo idealnu strategiju, jer nismo imali dovoljno pneumatika da svaku deonicu prelazimo svežim klincima,” istakao je MATTON.
Prvi krug FIA WRC 2013 je postepeno obeležen performansama MICHELIN-ovih pneumatika koji su pružili  potreban nivo visokih performansi na izazovnim deonicama i obezbedili mnogobrojnim gledaocima uzbudljiv šou.
Rultat je pozdravio Serge GRISIN, menadžer MICHELIN-ovih događaja u oblasti trka na četiti točka: “Šampionat nije počeo ovako već više godina. Želim da čestitam Sébastien LOEB i CITROEN-u na njihovoj pobedi. Takođe želim da istaknem izuzetne performanse VOLKSWAGEN Polo R WRC koji je debitovao na WRC ove nedelje. Performanse naših partnera bile su blisko povezani prilagodljivosti MICHELIN Pilot Alpin 4 pneumatika sa klincima koji je, zbog ekstremnih, varirajućih uslova, bio je stavljen na izuzetno teškom testu.”
Povezana vest:  MOTO GP, Valentino Rosi potpisao dvogodišnji ugovor sa Dukatijem