dakar 2009 (1)

Dakar Reli naredne godine u Boliviji

Organizatori Dakar Relija saopštili su danas da će se naredne godine po prvi put u istoriji trka održati u Boliviji, dok će Argentina i Čile biti druge dve zemlje kroz koje će proći svi učesnici najduže trke na svetu.
-Prvi put u istoriji, učesnici Relija Dakar će proći kroz dve različite zemlje u nekim delovima izdanja relija 2014. Motocikli i kvadovi će ići kroz Boliviju, dok će automobili i kamioni biti na granici između Argentine i Čilea – rekao je direktor trke Etijen Lavinj, a preneli su francuski mediji.
Bolivija je tako postala četvrta zemlja Južne Amerike koja će ugostiti najveću svetsku auto-moto trku, koja se na tom kontinentu održava od 2009. godine.
Argentina i Čile, koji su na spisku zemalja domaćina već pet godina, opet će ugostiti Dakar reli, dok se Peru, koji je bio domaćin relija u dva izdanja, sada ne nalazi na tom spisku. Gradovi kroz koje će prolaziti reli biće objavljeni u zemljama domaćinima početkom aprila.
Reli Dakar 2014. godine počeće 5. januara u Rosariju u Argentini, a kraj je predviđen za 18. januar u Valparaisu u Čileu.

Povezana vest:  RELI, Najbolji Dimitar Iliev iz Bugarske