borkovic 02

Borković: U Slovačkoj želim među pet najboljih

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković rekao je danas da je njegov cilj na predstojećoj trci u Slovačkoj da popravi rezultat sa starta sezone i uđe među pet najboljih u Evropskom kupu turing automobila (ETČ).
Borković je prošlog meseca na čuvenoj stazi u Monci osvojio prve bodove i trenutno je sedmi u generalnom plasmanu. 
-Vrlo sam uzbuđen, više nego uoči trke u Monci. Nisam imao vremena da mnogo testiram automobil, ali za ovu trku dali smo sve od sebe da se spremimo i nadam se da ću napraviti još bolji rezultat. Ne želim da obećavam mnogo, ali želja mi je da uđem među prvih pet, a do kraja sezone i u Top 3 – rekao je Borković na konferenciji za medije.
On je dodao da se ove sezone upoznaje sa stazama u Evropskom kupu i da će dogodine pokušati da napadne titulu i domogne se Svetskog kupa.
-Nije realno da ponovim uspeh iz prošle sezone kada sam osvojio titulu u brdskim trkama. Bitno je da prođe cela godina da se bolje priviknem na takmičenje – naveo je Borković.
Na pitanje da uporedi Evropski kup turing automobila sa brdskim šampionatom Borković je rekao:
-Evropski kup je mnogo bezbedniji, ali ima svoju draž. Mnogo toga zavisi od pripreme automobila, čak 70 odsto, a ja ću se potruditi da tih 30 odsto koji su do mene pružim maksimum – zaključio je srpski vozač.
Trka u Slovačkoj na programu je 28. aprila.

Povezana vest:  Srpski i evropski automobilski šampion Dušan Borković uspešno testirao stazu u Brnu