kosutnjak reli 2010 2

Startovao 46. Srbija reli u Užicu

Večeras je u Užicu startovao 46. Srbija reli, najprestižnije i najznačajnije takmičenje u oblasti autosporta u zemlji. Na startu na Gradskom trgu pojavilo se 26 posada iz Srbije, Bugarske, Češke, Kazahstana, Švedske i Bosne i Hercegovine.
Reli je otvorio generalni sekretar Auto-Moto saveza Srbije Aleksandar Nikačević, a na startnoj poziciji broj jedan bili su prošlogodišnji pobednici, Bugari Krum Dončev i Petar Jordanov.
Oni su u Užice došli novim automobilom R5 specifikacije, kojeg je užička publika imala priliku da vidi prva u Evropi.
-Ovo nam je prva trka sa novim automobilom i, iskreno, ne znam šta mogu da očekujem. Staza je takođe nova, ali se nadam da ćemo i ove godine biti uspešni u Srbiji – rekao je Dončev.
Direktor Srbija relija Ivan Jevtić istakao je da su čak 90 odsto staza na ovogodišnjem reliju deonice na kojima nikad pre nisu vožene trke.
-To su deonice Duboko, Sinjevac, Lokva, Ponikve i brana Vrutci. Ono što je posebno značajno je da se ove godine reli boduje za Kup Evrope sa koeficijentom 10 i to je drugi po gradaciji reli na ovim prostorima – kazao je Jevtić.
Ovo takmičenje, pored Kupa Evrope, boduje se i za Balkanski kup, šampionat centralno-evropske zone, šampionat Bugarske i Otvoreni šampionat AMS Srbije. Tokom naredna dva dana biće voženo 17 brzinskih ispita na devet različitih lokacija u okolini Užica.
Srbija reli organizuju klubovi “MM Power” iz Beograda i “Užice Rally team”, pod pokroviteljstvom AMS Srbije, AMS Osiguranja i grada Užica.

Povezana vest:  Audi predstavlja hibridni trkački Le Mans prototip