ROBY5428

Dušan Borković na pripremama za finalne trke ETCC šampionata

Još jedan takmičarski vikend, još dve trke preostale su srpskom asu Dušanu Borkoviću do završetka debitantske sezone u Evropskom kupu turing automobila (ETCC) – evropskom automobilskom takmičenju najvišeg ranga pod patronatom FIA (Međunarodne automobilske federacije). Jedini srpski predstavnik je već ostvario sjajan rezultat na dosadašnjim trkama. Podsetimo se poslednjeg uspeha: Borković je osvojio treće mesto u generalnom plasmanu na prethodnoj trci na stazi Pergusa na Siciliji (drugo mesto u prvoj trci, treće u drugoj).
Taj uspeh podgrejao je Borkovićeve ambicije i očekivanja navijača.
„Važan mi je test na stazi u Brnu jer moji vodeći konkurenti i te kako znaju ovu stazu.
Nisam imao znanje nijedne od staza ove sezone, a uspevao sam to do sada nekako da nadomestim vožnjom. Sada nam se ukazala prilika da 28. avgusta testiramo ovu stazu i jedva čekam. Ovo evropsko takmičenje najvišeg ranga je veliki pomak u mojoj karijeri i ako se budem izborio za treće mesto ove debitantske sezone, biću zadovoljan postignutim u ovoj sezoni,“ izjavio je Dušan Borković.
Naš šampionski as od prethodne trke na Siciliji vozi Chevrolet Cruz koji će mu biti „drug na drumu“ i poslednjeg takmičarskog vikenda, 6. oktobra na stazi u Brnu (Češka).
Borkovićev Chevrolet je prvi u ETCC takmičenju ove godine, a poznato je da ovo vozilo predstavlja stvar prestiža u trkačkom svetu i već godinama dominira u WTCC (Šampionatu sveta turing automobila). Od 2009. godine je za ETCC, BTCC,WTCC napravljeno svega 17 trkačkih Chevy Cruz vozila od kojih je jedan od sada u posedu srpskog i evropskog automobilskog šampiona.
Budući da je automobil sada spremniji nego za poslednju trku, sve su šanse da test uspešno prođe i omogući još izvrsniju performansu Dušana Borkovića na narednoj trci.

Povezana vest:  Valentino Rosi napustio bolnicu