Borkovic na prezentaciji Formula studentDušan Borković podržao studente, tvorce Drumske strele

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković prisustvovao je prezentaciji projetka Formula student – Drumska strela. Studenti Mašinskog i Saobraćajnog fakulteta, koji su predstavili svoj projekat, pozdravili su Borkovića, čestitajući mu na velikom uspehu, osvajanju trećeg mesta u ETCC.
Borković, je obećao da će u saradnji sa svojim timom pomoći u daljem razvoju projekta Formula sudent. Veliku podršku tvorci formule imaće i u Borkovićevim saradnicima iz Srbije, koji su juče, takođe, prisustvovali prezentaciji.
– Veliko mi je zadovoljstvo što u Srbiji postoje talentovani mladi ljudi sa sjajnim idejama. Projekat Drumska strela je dokaz da su naši studenti s pravom među najcenjenijim u svetu. Učiniću sve da svojim znanjem i iskustvom pomognem njenim tvorcima da ostvaruju vrhunske rezultate na takmičenjima, predstavljajući našu zemlju – rekao je Borković.
Tim Formula student oformljen je 2010. godine od kada s velikim uspehom predstavlja Beogradski Univerzitet na brojnim međunarodnim takmičenjima.
Drumska strela je jedini projekat, koji se trenutno takmiči na svetskim Formula student takmičenjima, koja okupljaju više od 500 timova iz celog sveta. Studenti na njima imaju zadatak da prema precizno definisanim pravilima izrade trkačko vozilo.

Povezana vest:  Dušan Borkovic sa NBA velikanima Bobijem Marjanovićem i Timom Dankanom