Alen Delon

Alen Delon podržava Nacionalni front i Sarkozija

Poznati francuski glumac Alen Delon ocenio je da desničarska stranka Nacionalni front ima „veoma važno mesto“, kao i da Francuska „ne bi došla tu gde je sada da je (bivši francuski predsednik) Nikola Sarkozi na vlasti“. U intervjuu za današnji švajcarski list Maten (Matin), Delon je povodom porasta radikalne desnice u Francuskoj i Švajcarskoj, Pokreta građana, rekao da je „takva evolucija veoma poučna“.
-Poučno je jer je ljudima dosta da im se priča kako im se priča. Oni žele dela, žele nešto drugo. Znali su za drugačiju Francusku pod (Šarlom) De Golom i (Fransoaom) Miteranom – rekao je 77-godišnji glumac koji u Ženevi igra u pozorišsnoj predstavi „Jedan običan dan“ (Une journee ordinaire) zajedno sa svojom ćerkom Anuškom.
On je rekao da je zbog toga došlo do porasta popularnosti desnice u Francuskoj i Švajcarskoj, što potpuno razume.
-(Žan Mari) Le Pen i njegova ćerka se već godinama bore, do sada sami, sada, i to prvi put nisu sami, Francuzi su uz njih. A kad to pređe čak u Ženevu, onda je to zaista važno. I u Ženevi je narodu dosta – rekao je glumac.
-Ja sam za De Gola već 40 godina, ali treba živeti sa svojim vremenom. Ne mogu biti golista u svetu olandista – rekao je Delon, aludirajući na sadašnjeg francuskog predsednika Fransoaa Olanda. 
Prema njegovim rečima, treba se prilagoditi. „Ja sam golista I sarkozista. Ne bismo došli dovde s Nacionalnim frontom da je Sarkozi na vlasti. Tačka, kraj“, zaključio je glumac. Sarkozi je došao na vlast 2007. godine, ali ga je 2012. Godine pobedio socijalista Oland. 

Povezana vest:  Uskoro će biti poznato koje ime će ubuduće nositi Kombank dvorana