sebastian_ozije_citroen_reli_1RELI

POČELO TAKMIČENJE U TURSKOJ

Ožije u vođstvu posle prvog dana

 

Prvi dan relija u Turskoj protekao je u dominaciji Francuza iz Citroenovog juniorskog tima Sebastijana Ožijea koji je stekao prednost od pet i po sekundi u odnosu na Danija Pedrosu iz Citroen total tima.

Ožije se najbolje snašao na novoj trasi relija koji se od ove godine vozi u Istanbulu, umesto Antalije poslednji put vožene 2008.

– Juče je bio dobar dan. Ne mogu se ni na šta požaliti. Danas će takođe biti puno izazova – zadovoljan je Francuz.

Povezana vest:  Borkoviću pol pozicija na Hungaroringu

Treću poziciju posle prvog dana takmičenja zauzima Miko Hirvonen sa nešto više od 12 sekundi zaostatka. Finac izgleda prevazišao krizu koja ga je pratila u Meksiku i Jordanu i mada je napravio grešku u prvoj etapi nije imao problema tokom prvog dana.

Peter Solberg nastavio je sa dobrim vožnjama i uTurskoj. Šampion iz 2003. trenutno se nalazi na četvrtoj poziciji, a u odnosu na Ožijea ima 18 sekundi zaostatka, dok je iznenađujuće loše takmičenje počeo Sebastijan Loeb.

Šestostruki šampion ima skoro 25 sekundi zaostatka i posle prvog dana nalazi se na petom mestu.

Povezana vest:  Cvečar i drugari

– Na nekim mestima auto uopšte nije imao prijanjanje. Mislim da je put bio čistiji tokom prepodneva. Nadam se da nisam izgubio previše vremena. Biće mi veoma teško – svesatn je situacije Super Seb.

Šestu poziciju drži Jari-Mati Latvala, sa 27 sekundi zaostatka, ujedno poslednji takmičar čiji je zaostatak manje od jednog minuta u odnosu na prvoplasiranog.

Federiko Viljagra nalazi se na sedmom mestu uz zaostatak od 1:42,9 minuta, dok je kao i u Jordanu ponovo dobar Kimi Raikonen na osmoj poziciji sa 1:50,6 minuta zaostatka u odnosu na klupskog kolegu Ožijea.

Povezana vest:  Mađar najbolji u moto takmičenju u driftu

Rezultati: 1. Ožije (Francuska, Citroen C4) 55:32,7 minuta, 2. Sordo (Španija, Citroen C4) + 5,5, 3. Hirvonen (Finska, Ford Fokus) + 12,2, 4. Solberg (Norveška, Citroen C4) + 18,5, 5. Loeb (Francuska, Citroen C4) + 24,9, 6. Latvala (Finska, Ford Fokus) + 27,5, 7. Viljagra (Argentina, Ford Fokus) + 1:42,9, 8. Raikonen (Finska, Citroen C4) + 1:50,6, 9. Vilson (Velika Britanija, Ford Fokus) + 2:04,6…