IMG-20140407-WA0000TEKVONDO
Reprezentacija na Kopaoniku pred EP
 
Svega nekoliko nedelja ostalo je do početka Evropskog seniorskog prvenstva u tekvondou. Deo repzentacije se od ponedeljka nalazi na Kopaoniku, u sklopu priprema pred jedno od najvažnijih turnira ove godine.
-Ovo je nastavak priprema koje su započete u Šapcu, Vršcu i Beogradu .Na pripremama ima osam takmicara. Atmosfera je jako dobra.Takmičari su spremni za sve napore koje im postavljamo. Cilj nam je osvajanje rekordnog broja medalja na evropskom. Do sada je to bio dva, a ja sam ubedjen da imamo kvalitet za vise – istakao je Dragan Jović, selektor nacionalnog tima.
Na pripremama su trenutno Milica Mandić, Ivana Ćujić, Miloš Kilibarda, Ivan Purešević, Djordje Marčetić i Relja Prosenica, a od trenera Dragan Jović i Boris Gorjup.
-Izuzetno mi je drago sto je konačno naš najtrofejniji trener preuzeo rad sa seniorskom reprezentacijom i ovog puta očekujemo istorijski rezultat. Izbor reprezentativaca je bio po vrlo strogim i jasnim kriterijuma Šteta je što se Draško Jovanović povredio zbog čega nije našao svoje mesto u timu – rekao je Zoran Ćendić, generalni sekretar Saveza.
Tim za Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu u maju:
Jovana Petrović -46 kg
Ivana Ćujić -49 kg
Dragana Gladović – 53 kg
Aleksandra Radmilović – 57 kg
Dajana Perišić – 67 kg
Milica Mandić – 73 kg
Ana Bajić + 73 kg
Miloš Kilibarda – 54 kg
Miloš Gladović – 58 kg
Nikola Vučković – 63 kg
Ivan Purešević – 68 kg
Damir Fejzić – 74 kg
Stojan Rabijac – 80 kg
Đorđe Marčetić – 87 kg
Relja Prosenica +87 kg
Povezana vest:  TEKVONDO, Održana sednica Beogradskog tekvondo saveza