Milica Mandic of SerbiaTEKVONDO
Milica Mandić osvojila srebro na EP u Azerbejdžanu
 
Još jedna medalja osvojena je na Evropskom seniorskom prvenstvu u tekvondou koje se održava od 1. do 4. maja!
Posle bronzane medalje Ane Bajić (+73 kg), Milica Mandić (do 73 kg) je osvojila srebrno odličje.
Olimpijska šampionka iz Londona, pre dve godine je zabeležila drugo mesto na EP, a pre tri bronzu na Svetskom prvenstvu. Ovo je samo još jedan znak da je na dobrom putu pred Olimpijske igre u Brazilu 2016 –  apsolutno ubedljiva je bila Mandićeva na kontinentalnom šampionatu u Azerbejdžanu.
Milica je u prvom kolu bila bolja od Marine Tadeeve iz Azerbejdzana sa 13:1, dok je u brobi za medalju bila ubedljiva protiv Grkinje Elpide Marine Dimitropoulu sa 13:5! U borbi za finale savadala je Poljakinju Aleksandru Krzemienniecku sa 10:2.  Ipak, uz vrlo nepravidno sudjenje, u finalu je izgubila od Hrvatice Ive Radoš 6:3.
-Zadovoljna sam rezultatom, ali i dalje sam pod utiskom finala. Imala sam kvalitetne protivnice, zajedno sa trenerom sam napravila odličnu taktiku koja je imala dobar učinak. Mislim da sam ipak malo više oštećena u važnom trenutku. Ali šta je tu je, idem dalje, sve čestitke protivnici. Veliko hvala mom treneru Draganu Joviću i celom stručnom timu bez koga ne bih mogla, ali Tekvondo asocijaciji Srbije na zaista sjajnoj podršci! Takodje, hvala timu koji je sve vreme navijao iz sveg glasa što mi je mnogo značilo – rekla je Milica.
Dragan Jović je zadovoljan uspehom, ali svakako uveren da je moglo da bude i zlatno odličje.
– Ovo je bio još uspešniji dan nego prethodni. Posle Anine bronze, Milica je osvojila srebro, a Vučkovic je izgubio za medalju. Žal ostaje za neosvojenom titulom koja je trebala ipak da bude naša. Sudije su napravile ogromnu grešku kada nisu dva puta dodeli poene za udarce u glavu. Svaka čast pobednici Ivi, kao I uvek je izuzetno sportska atmosfera sa Hrvatskom delegacijom – istakao je Jović.
Nikola Vučković (do 63 kg) je izgubio u četvrtfinalu od Kipranina 11:13. U prvoj borbi je bio bolji od Gruzijca Mate Gelenave sa 17:10, u drugom kolu je savladao Britanca Majkla Harvija sa 18:6.
Aleksandra Radmilović (do 57 kg) je izgubila na startu od Joane Kunša iz Portugalije sa 13:0, dok je Stojan Rabijac takodje izgubio od Italijana Roberta Bote sa 14:9.
Poslednjeg dana EP na tatami izlaze Dragana Gladović (do 53 kg), Dajana Perišić (do 67 kg), Damir Fejzić (do 74 kg), Ivan Purešević (do 68 kg).
Tim za Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu:
Jovana Petrović                -46 kg
Ivana Ćujić                       -49 kg
Dragana Gladović             – 53 kg
Aleksandra Radmilović    – 57 kg
Dajana Perišić                   – 67 kg
Milica Mandić                  – 73 kg
Ana Bajić                         + 73 kg
Miloš Kilibarda       – 54 kg
Miloš Gladović        – 58 kg
Nikola Vučković     – 63 kg
Ivan Purešević         – 68 kg
Damir Fejzić           – 74 kg
Stojan Rabijac         – 80 kg
Đorđe Marčetić      – 87 kg
Relja Prosenica       +87 kg
Povezana vest:  TEKVONDO, Tekvondisti idu u London po medalju