karate logo EP 2014KARATE
Muški tim u borbama i ženski kata tim u borbama za bronze na EP u Finskoj

Drugog dana 49. Evropskog prvenstva za seniore koje se održava od 1. do 4. maja 2014. godine u Tampereu u Finskoj na programu su bila ekipna takmičenja u katama i borbama. Za borbe za bronzane medalje kvalifikovali su se muški tim u borbama i ženski kata tim.
U takmičemnju u katama ekipno za seniorke kata tim Srbije u sastavu Jakšić, Stepanović, Žeravić u prvom kolu je pobedio kata tim iz Turske sa 3:2 a u drugom kolu je izgubio od kata tima Italije sa 0:5. U borbi za bronzanu medalju kroz repasaž sastaće se sa kata timom iz Belorusije.
U borbama ekipno za seniore ekipa Srbije u sastavu Bitević, Jeknić, N. Jovanović, M. Jovanović, Mijalković, Šestakov, Stijović u prvom kolu je pobedila ekipu Hrvatske sa 3:1, u drugom kolu j epobedila ekipu Slovenije sa 3:0 da bi u trećem kolu izgubila od finaliste, ekipe Azerbedžana sa 1:2 koja ih je povukla u repasaž gde je pobedila ekipu Letonije sa 2:0. U borbi za medalju ekipa Srbije sastaće se sa ekipom Holandije.
U borbama ekipno za seniorke ekipa Srbije u sastavu Cvrkota, Milenković, Preković, Vićovać je u prvom kolu pobedila ekipu Irske sa 2:0 a zatim je u drugom kolu izgubila od ekipe Hrvarske sa 0:2.

Povezana vest:  BEOGRAD - DOMAĆIN SVETSKOG PRVENSTVA U FUDOKAN KARATEU