pep gvardiola super

Gvardiola: Uprava neka odluči da li ostajem

Trener fudbalera Bajerna Pep Gvardiola rekao je danas da je njegova budućnost na klupi te ekipe u rukama čelnih ljudi minhenskog kluba. Španski stručnjak istakao je da neće odustati od svoje fudbalske filozofije i postavke igre, uprkos ubedljivom porazu od Reala u polufinalu Lige šampiona.
-Imam svoju filozofiju, koju ću da koristim i protiv Hamburga, Štutgarta, u finalu nemačkog kupa, pa i sledeće sezone. Ne mogu da budem trener Bajerna, ako moram da govorim stvari sa kojima se ne slažem. To bi bilo loše za klub i igrače, koji su veoma inteligentni. Ne bi mi verovali ako bih bio neiskren prema sebi. Na klubu je da odluči da li sam ja pravi trener za Bajern, nije na meni – rekao je Gvardiola na konferenciji za novinare u Minhenu.
Ekipa Bajerna je još u martu odbranila šampionsku titulu u Bundesligi, ali je nakon toga došlo do pada forme, koji je za posledicu imao eliminaciju iz Lige šampiona. Bavarci imaju šansu da odbrane još jedan trofej, pošto 17. maja u finalu nemačkog kupa igraju protiv Borusije iz Dortmunda.

Povezana vest:  Prosinečki: Priče o pojačanjima su motiv više za igrače