Roy Hodgson

Hodžson: Igrači da misle o reprezentaciji a ne transferima

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson upozorio je danas igrače da tokom Svetskog prvenstva u Brazilu ne smeju da razmišljaju o prelaznom roku I mogućim transferima. Britanski mediji spekulišu da će kandidati za mesto u timu Engleske, fudbaleri Sautemptona Adam Lalana i Luk Šou, biti jedni od najtraženijih u prelaznom roku. 
Za Šoua su zainteresovani Real Madrid, Mančester junajted i Čelsi, dok Liverpul želi da dovede Lalanu. Hodžson će 12. maja saopštiti spisak igrača za Svetsko prvenstvo u Brazilu. On je rekao da bi bilo „naivno“ verovati da igrači tokom Mundijala neće razgovarati sa svojim menadžerima, ali da će od njih tražiti da budu maksimalno koncentrisani na reprezentativne obaveze. 
-Igrači će morati da prihvate činjenicu da neću pokazati ni trunku saosećanja za takve stvari. Što se mene tiče, oni potpisuju ugovore sa reprezentacijom Engleske – rekao je Hodžson za Dejli Telegraf. 
On je istakao da bi reprezentativci trebalo da kažu svojim menadžerima šta žele, pošto tokom turnira ne smeju da ih ometaju priče o transferima. 
-Recite im da obave sve poslove i kada budu imali konkretne ponude neka vas zovu. Vi ćete u Brazilu raditi samo za Englesku – dodao je on. 
Hodžson je rekao da bi mogao u tim da pozove odbrambenog igrača Čelsija Ešlija Kola, uprkos tome što nije standardan u londonskom timu. 
-Na mene ne utiče to što Kol ne igra mnogo. Nikada nisam sumnjao u Ešlija, nikada nisam ni pomislio da ne mogu da ga uvrstim u tim koliko god da utakmica nije igrao – rekao je Hodžson. 
Na Svetskom prvenstvu u Brazilu, od 12. juna do 13. jula, Engleska će igrati u Grupi D sa Urugvajem, Kostarikom i Italijom. 

Povezana vest:  Jevtić: Lako je uz Vilotu