P5311482

21. EP U FUDOKAN KARATEU U RUMUNIJI

Srpske seniorke najbolje u Evropi

 

Srpska fudokan reprezentacija ostvarila je odlične rezultate na upravo završenom 21. Evropskom  šampionatu u Rumuniji. U gradu Galati učestvovalo je sedamsto takmičara iz dvadeset pet zemalja Starog kontinenta. Dvadesetpetoro takmičara naše reprezentacije predvođeni predsednikom Fudokan saveza Srbije Milošem Senićem osvojili su ukupno  23 medalje, od kojih je 5 zlatnih, 12 srebrnih i 6 bronzanog sjaja.

Kata tim naših seniorki (Ana Brajović, Aleksandra Ilić i Marija Paunović) okitio se zlatnim medaljama, kao i juniori Branko Stanojević u disciplini ko-budo i Damjan Veličić u fuku-gou, dok je pionirka Valentina Đorđević osvojila dve zlatne medalje u disciplinama kihon-kumite i điu-ipon.

Povezana vest:  Četiri srpska boksera danas u ringu Arene na SP 2021. u borbi za plasman u drugo kolo

Čak pet srebrnih medalja osvojila je juniorka Marija Stojković i to u disiciplinama enbu (sa Damjanom Veličićem), fuku-go, kogo kumite, kao članica juniorskog kata tima (uz Milicu Jovanović i Draganu Pavlović) i u ekipnom kogo-kumiteu (M. Jovanović, D.Pavlović i Marija Tirnanić).  Savo Skitnja, Jovica Krdžić, Nenad Jeftović i Marko Mijailović osvojili su srebrnu medalju u ekipnim borbama, dok je juniorski tim koji čine Damjan Veličić, Nikola Milovanović, Branko Stanojević i Nenad Đuričić takođe osvojio srebro, kao i pionir Veljko Savić u katama.

Povezana vest:  Beograd ponovo domaćin Svetskog prvenstva u rvanju

Senior Savo Skitnja je trećeplasirani u katama, a u istoj disciplini bronzanu medalju u kategoriji juniora osvojio je Branko Stanojević, dok je junior Nenad Đuričić bronzu osvojio u disciplini kogo-kumite. Kata tim pionirki (Valentina Đorđević, Katarina Jakovljević i Andrijana Simović) osvojio je bronzanu medalju, kao i pionir Stefan Božović u katama i mlađi pionir Dalibor Rajić u istoj disciplini.

Četvrto mesto pripalo je kata timu pionira (Stefan Božović, Davor Vujović, Nikola Maksović), kao i junioru Damjanu Veličiću u katama.

Povezana vest:  Srbija najveći ambasador sporta i fer pleja na celoj planeti

Predsednik Fudokan saveza Srbije Miloš Senić je na ovom EP položio za zvanje 6.dan,  takođe je, po prvi put čestvovao u kategoriji veterana i osvojio čak 3 srebrne medalja – u borbama, katama i disciplini fuku-go.

U generalnom plasmanu, Srbija je zauzela visoku treću poziciju sa osvojenih dvadeset tri medalje.