tijana postoljeTEKVONDO
Tijana Bogdanović osvojila zlato u Istanbulu

Tijana Bogdanović (do 52 kg, TKD Galeb) je osvojila zlatnu medalju na pozivnom juniorskom turniru koji se ovog vikenda održava u Istanbulu! Učestvale su zemlje zvanice: Bugarska, Rumunija, tri tima Turske kao domaćina, Kazahstan, Kosovo, Španija, Grčka, Azerbejdzan, Nemačka i Srbija.
Aktuelna evropska i svetska prvakinja u juniorskoj konkurenciji je posle tri pobede uspela da zabeleži još jedno zlato ove godine.
Na startu je bila bolja od Kazahstanke sa 12 poena razlike, zatim je u polufinalu savladala Nemicu na zlatan bod u četvrtoj rundi, dok je u finalu savladala domaću protivnicu i miljenicu publike, Turkinju sa 5:0! Tijana je bila sve vreme nadmoćnija, a borila se i sa bučnom, brojnom publikom koja je navijala protiv nje.
Od ostalih predstvanika srpske juniorske reprezentacije Miloš Sucur iz Zrenjanina je osvojio srebrnu medalju, Konstantnin Bakračevski iz TKD Azija bronzu, dok su Iris Vujaković (Zmaj), Dušan Avakumović (Zmaj), Jelena Berić (Elit), Irena Djorić (Šabac) i Nikola Martinović (Omega) poraženi u prvim kolima.
Preostalih sedmoro takmičara boriće se u nedelju.

Povezana vest:  Zlatna medalja za De Nama u kategoriji do 90 kg, Dekos najbolja do 70 kg