TEKVONDO

EP U FORMAMA

Loš učinaka Orlova u formama

 

8Završeno je evropsko prvenstvo u formama za tekvondoiste. Od 12. do 15. novembra u Portugaliji, Portimaou okupili su se takmičari 24 nacionalne federacije na evropskom prvenstvu u formama.

-Ovo je do sada bio naš najmasovniji nastup na jednom zvaničnom tehničkom prvenstvu. U Portugaliji se okupilo 24 nacionalne selekcije za koje su nastupili izuzetno kvalitetni takmičari. Mnoge od njih imali smo prilike da vidimo i na Beogradskoj Univerzijadi ove godine – prve su reči Jovana Dedića, selektora. – Takmičenje je bilo loše organizovano s obzirom da je bilo mnogo tehničkih kvarova opreme i vremenskog odlaganja nastupa takmičara. Nažalost naša ekipa nije uspela da se okiti nijednom medaljom. Ipak, dosta smo zadovoljni s obzirom da smo na dosadašnje nastupe u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji napredovali u krajnjim plasmanima.

Povezana vest:  DŽUDO, Ministarka se zahvalila Rašoviću za razvoj džudoa

Selektor Dedić naglasio je da pred nacionalnim timom u formama ima mnogo rada i truda.

-Pred nama je još mnogo napornog rada. Takmičari su puni želje i volje za treningom i napretkom tako, da sigurno, u najskorije vreme će nas neko od njih obradovati medaljom. Pred nama je nastup na Svetskom prvenstvu u Egiptu krajem novembra. Nažalost za sada ne vidimo da će nas nacionalni savez podržati finansijski ali mi ćemo dati sve od sebe da na neki način naša ekipa nastupi u Kairu i naravno, kao i uvek, radićemo najbolje što možemo i možda napravimo neki bitan rezultat.

Povezana vest:  TEKVONDO, Milica Mandić osvojila bronzu na Gran priju u Moskvu

Selektor: Jovan Dedić, trener zenskog tima: Branislav Kuruca, menadžer: Ljubiša Kerkelić

Takmicari pojedinacno – Branislav Kuruca (10.mesto), Miladin Dakić (15.mesto), Marijana Suzuković (9.mesto), Vanesa Kerkelić (14.mesto)

Ženski tim 9.mesto – Marijana Suzuković, Nataša Bajić, Sanja Kopčanski

Muški tim 11.mesto Branislav Kuruca, Miladin Dakić, Lazar, Manojlović

Miks par 15.mesto – Vanesa Kerkelić, Milan Mijović.