korea openTEKVONDO
Milica Mandić i Ana Bajić na Korea Open turniru

Mala ali snažna tekvondo ekipa predstavnika Srbije posle Grand prija u Kini, krenula je na Korea Open, turnir G2 kategorije, koji se održava od 11. do 16. jula.
Milica Mandić (do 73 kg) je na Grand priju osvojila bronzanu medalju, dok je Ana Bajić (+73 kg) zaustavljena u drugom kolu. Međutim, Korea Open je još jedna šansa da srpske dame osvoje nove bodove za svetsku listu i trku ka Riju 2016. Sa Milicom i Anom su krenuli i njihovi treneri Dragan Jović i Darko Kukić.
-Korea open je deveto takmičenje za Milicu od januara.Tempo je paklen ali mora izdržati još ovu nedelju, onda sledi zasluženi odmor. Znamo da je konkurencija jaka i spremni smo za to. Korea Open je turnir kategorije G2 kojih ima samo po jedan na kontinentu, a samo se tri najbolja rezultata uvažavaju za svetaku rang listu – istakao je Jović, trener zlatne olimpijske. – Nama je ovo treći i poslednji G2 turnir. U Egiptu je Milica osvojila zlato, u Holandiji bronzu, a ovde se nadamo odličnim mečevima
Ana Bajić, bronzana sa EP i SP nije uspela da se domogne odličja na u Kini, ali ne klone duhom kao ni njen trener.
-Na Gran priju u Kini, nažalast, posle izjednačene borbe sa Meksikankom Espinozom Ana je izgubila, a ostaje nam šansa da popravimo utisak u Koreji. Konkurencija će biti ista kao na Gran priju, i nadam se odlićnim mečevima – napomenuo je Kukić.
Milica, koja se bori u ponedeljak 14 jula je uverena da može bolje I vise da pruži na tatamiju.
-Pošto se borim za nedelju dana, imaću vremena da treniram i da ispravljam greške koje sam pravila u Kini. Očekujem težak turnir i jake protivnice, ali se nadam I dobrom plasmanu, i novim bodovima za svetsku rang listu.
Ana se bori u subotu, 12. jula, uverena da će pokazati više nego u Kini.
-Nadam se da cu do subote treninzima uspeti da ispravim greške sa prethodnog turnira. Veoma je snažna konkurencija na takmičenju, neće biti lako ali potrudiću se da se izborim za jedno od odličja – ističe Ana.
Takodje, na Olimpijske igre mladih, koje se održavaju krajem avgusta u Kini, odlaze Tijana Bogdanović (do 55 kg, TKD Galeb) I Miloš Šućur (do 63 kg, TKD Zrenjanin), koji je zamena za Dejana Tomića, koji se povredio.
-Tijana Bogdanović se upravo vratila sa priprema u Grčkoj na kojima su bili naši juniori sa trenerom Urošem Todorovićem. Po našam povratku iz Koreje, ona nastavlja pripreme u Beogradu za OI mladih. A od ove nedelje je počela da trenira I akademiji Profex fizicke pripreme – ističe Dragan Jović.

Povezana vest:  Brazilski džudista slučajno polomio bronzanu medalju sa OI