tekvondo_2012_novembar

TEKVONDO

Srpski tekvondisti se pripremaju za SP u formama

 

Poslednja zvanična akcija Srpske tekvondo reprezentacije biće nastup srpskih formaša na svetskom prvenstvu koje se održava u Kolumbiji od 6 do 9.decembra. Prvenstvo će biti održano u gradu Tunja koji se nalazi na 2800 metara nadmorske visine .Ova visinska razlika će mnogim takmičarima predstavljati problem pa tako i našim.

Povezana vest:  Marko Nikolić: Biće filmski, kao u Boju na Kosovu

-Nažalost nismo imali mogućnost da se takmičari pripremaju za ovakvu kako klimatsku tako i visinsku razliku ali očekujemo kvalitetan nastup naših predstavnika – rekao je Ljubiša Rakić, glavni trener reprezentacije Srbije u formama.

Srbiju će u Kolumbiji predstavljati šestorica takmičara. U pojedinačnoj konkurenciji nastupiće Nina Petković (juniorke) i Sanja Kopčanski (seniorke). U muškoj konkurenciji nastupiće Miloš Petković, Branislav Kuruca i Bojan Todorović. Naši takmičari predstaviće se i u paru gde će nastupiti Nina i Miloš Petković, dok će muški tim nastupiti u sastavu Lazar Manojlović, Branislav Kuruca i Bojan Todorović.

Povezana vest:  TEKVONDO, Formaši podbacili drugog dana SP

-Na poslednjoj takmicarskoj proveri na A klasa turniru „Srbija Open“ održanom 17. novembra u Beogradu, Branislav i Nina Petković su zauzeli prva mesta, Miloš je bio drugi dok se Bojan i Sanja nisu plasirali među osvajače medalja. Verujemo da će naši predstavnici dati sve od sebe i da će nas ipak dostojno predstavljati na predstojećem svetskom šampionatu.

Povezana vest:  TEKVONDO, Još tri medalje za Srbiju

Po povratku reprezentativaca iz Kolumbije održaće se zvanično okupljanje šireg spiska potencijalnih članova nacionalnog tima u formama.