tim 1
TEKVONDO
15. PRVENSTVO BALKANA
Srpski tekvondisti u formama najbolji u Baru
 
U Baru u Crnoj Gori održano je 15.Balkansko prvenstvo u tekvondou. Šampionat je okupio 400 takmičara u disciplinama borbi i formi iz 10 takmičarskih selekcija Slovenije, Turske, Bugarske, Makedonije, Albanije, Kosova, Bosne i Hercegovine, Srbije, Rumunije i Crne Gore.
-Predstavnici Srbije u formama su zauzeli prvo mesto u ekipnom plasmanu, potvrdivši prethodne rezultate sa Međunarodnih turnira i Evropskog šampionata. U konkurenciji takmičara zemalja učesnica prvenstva naši takmičari su ostvarili odlične rezultate koji su ih postavili na najviši stepenik pobedničkog  postolja ispred takmičara Bugarske i Crne Gore. Među starijim prvotimcima naći će se nakon ovog prvenstva nekoliko novih imena koji su svojim nastupom u Baru prikazali kvalitet koji nagoveštava dobre nastupe i rezultate u sastavu reprezentacije Srbije. – rekao je Ljubiša Rakić, trener reprezentacije Srbije u formama.
Rakić je nastavio izlaganje.
-Nemanja Janković i Milijana Đorđević su neki od takmičara na koje najozbiljnije računamo u budućem radu. Takođe,naši takmičari u borbama su ostvarili odličan rezultat i u selekcijama kadeta i seniora zauzeli prvo mesto što nas je u totalnom plasmanu donelo prvo  mesto. Pred nama je nastup na otvorenom prvenstvu Mađarske kao i Kup Srbije koji će biti dobre provere za najuži tim koji treba da nastupi na predstojećem svetskom prvenstvu u Indoneziji.Pred sam nastup za Indoneziju planiraju se sedmodnevne pripreme koje će nadamo se doprineti našim takmičarima da se domognu nekog od odličja sa svetskog prvenstva.
Povezana vest:  BOKS, Usik pobedio Huka