borba_tatami

TEKVONDO

Na SP u Vladivostok otputovalo petoro takmičara

 

Od 29 do 31.Jula, Ruski grad i jedna od najpoznatijih luka Vladivostok biće domaćin Svetskog tekvondo prvenstva u formama. Po prijavama ovogodišnje takmičenje okupiće skoro 600 takmičara iz 57 zemalja. Po prvi put svi takmičari biće jedinstveno uniformaisani u skladu sa novim pravilima svetske tekvondo federacije.

Srbija će na ovom takmičenju takođe imati svoje predstavnike iako republički savez još nije objavio imena naših predstavnika.

Povezana vest:  KJOKUŠINKAJI, EP ZA JUNIORE, Nemanja Pantić vicešampion Evrope

-Odlukom selektora nacionalne selekcije (koji neće predvoditi naše takmičare) put Vladivostoka o trošku saveza putuje dvoje takmičara, Bojan Todorović u konkurenciji seniora starosti između 40 i 50 godina, i Nina Petković u konkurenciji juniorki, oboje članovi tekvondo kluba „Galeb“. Pored njih o sopstvenom trošku putuju Miloš Petković-junior, Branislav Kuruca-senior 2 i Nebojša Anđelković-senior 1. Miloš Petković je višegodišnji juniorski šampion dok je Branislav Kuruca naš najiskusniji i najkvalitetniji takmičar. Nebojša Anđelković (KBS Naisus- Niš) je aktuelni seniorski šampion države i takmičar koji je u protekloj godini ostvario značajan napredak u svom radu – rekao je Ljubiša Rakić, predsednik tekvondo kluba Beograd i generalni sekretar Tekvondo saveza Beograda.

Povezana vest:  Prašović iz Beograda otišao u London po svetsku titulu!

Rakić je nastavio izlaganje.

-Nažalost Upravni odbor TAS a ni selektor iz njima poznatih razloga smatrali su (iako zvanično niko nije objavio imena naših predstavnika), da neki ne zaslužuju nimalo zvanične pomoći od strane saveza uprkos svojim ostvarenim rezultatima. U kontaktu sa generalnim sekretarom ostvarili smo određenu saradnju tako da će i ova tri takmičara predstavljati Srbiju u dalekom Vladivostoku. Nadamo se da će nas neko od ovih pet takmičara obradovati dobrim plasmanom a možda i nekom medaljom, i da će ovo biti poslednja akcija našeg nacionalnog saveza u kojoj se ništa ne zna i ne čini da naši najkvalitetniji takmičari predstavljaju Srbiju – rekao je na kraju Rakić.

Povezana vest:  TEKVONDO, Tijana Bogdanović osvojila zlato na SP za juniore