tijana medalja

TEKVONDO
Tijana Bogdanović osvojila zlato na SP za juniore

Reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je danas zlatnu medalju u kategoriji do 49kilograma na Svetskom juniorskom prvenstvu na Tajvanu, što je najveći uspeh srpskog tekvondoa u toj konkurenciji.
Bogdanovićeva je u finalu pobedila Španjolku Lidiju Garsiju sa 9:5.
Na početku takmičenja pobedila je Francuskinju Saru Adidou, zatim Astros Brnjarsdotir sa Islanda i Belgijanku Indre Kraen. U četvrtfinalu je u na zlatan bod savladala Turkinju Zehru Dosukur, u polufinalu je pobedila Kanađanku Emu Larsen.
Bogdanovićeva u petak nije uspela da se kvalifikuje na Olimpijske igre mladih.
-Još sam u šoku. Žreb mi je bio najteži, ali kako mi je trener rekao, na muci se poznaju junaci, tako sam se i borila. Bila sam tužna što se nisam kvalifikovala, ali sada se nadam vajld karti. Najteže mi je bilo kada sam ispala iz kvalifikacija. Tada su mi moji najbliži i moji klupski drugovi dali snagu da ovo postignem – rekla je Bogdanovićeva članica TKD Galeb.
-Nadam se da ću kao senior uspeti da osvajam ovakva prvensta. Sledeće godine počinjem da se takmičim sa seniorima, a san mi je da bodem (na Olimpijske igre) u Rio de Žaneiro 2016. godine – dodala je ona.
Trener Dragan Jović rekao je da je ekipa otišla na Svetsko prvenstvo zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije.
-Ovo je prvo juniorsko zlato ikada. Drago mi je zbog Tijane pošto joj je veoma teško pao poraz u kvalifikacijama dva dana ranije. Imali smo samo jedan dan da se oporavimo i uđemo u ritam od šest borbi. Hvala i Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije što su nam obezbedili da odemo na Svetsko prvenstvo. Hvala im što nam veruj – rekao je trener Dragan Jović.

Povezana vest:  65. „Zlatna rukavica“ u Novom Pazaru