judo plej of 2012

Rekordan broj zemalja-učesnica na Evropskom džudo kupu u Beogradu

Evropski seniorski džudo kup okupiće rekordan broj zemalja-učesnica, dok su Džudo savez Srbije i klub Crvena zvezda dobili komplimente za odličnu organizaciju, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare.
-Drago mi je da medijima mogu da prenesem prve utiske naših gostiju koji su više nego pozitivni. Imaćemo priliku da uživamo u vrhunskom džudou – rekao je predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov.
Evropski kup će se održati za vikend u Beogradu, a učestvovaće 330 takmičara iz 24 zemlje. Pored takmičenja, u Beogradu će se održati i priprema arbitara Evropske džudo unije za sticanje licenci za suđenje na velikim takmičenjima.
-Počastvovani smo jer smo izabrani da se ovako značajan događaj, sudijski ispit održi na našem Evropskom seniorskom džudo kupu. Ova činjenica je još jedna potvrda kvaliteta takmičenja, ali i organizacije – naveo je Todorov.
Direktori Evropske džudo unije Oleksandar Nagibin i Pavel Jasenovski pohvalili su organizaciju.
-Imajući u vidu tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalazi čitav svet, izuzetno smo zadovoljni da takmičenje traje po najvišim standardima. Do sada Evropski seniorski džudo kup je imao najbolje moguće ocene i nimalo ne sumnjam da ćemo biti zadovoljni ovogodišnjim izdanjem – rekao je marketing direktor Nagibin.
Jasenovski, sportski direktor Evropske džudo unije, kazao je da će takmičenje u Beogradu biti veoma važno.
-Beograd svake godine u septembru postaje centar našeg sporta. Istakao bih Džudo savez Srbije kao jedan od nacionalnih organizacija čiji je rad za primer. On predstavlja stub Evropske džudo unije i ima značajnu ulogu u afirmaciji i popularizaciji našeg sporta – kazao je Jasenovski.
Kvalifikacioni mečevi na Evropskom seniorskom džudo kupu u subotu I nedelju počeće u 10.00. Svečano otvaranje, kao i finalni blokovi na program su od 16.00. Takmičenje se organizuje pod sloganom „Džudo više od sporta“.

Povezana vest:  Umro Muhamed Ali

PHOTO: ATAImages