terzic kzn

Terzić: Sa mnogo samopouzdanja dočekujemo EP

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da njegova ekipa posle dobrih rezultata na Svetskom kupu sa mnogo samopouzdanja dočekuje Evropsko prvenstvo i da veruje da može do dobrog rezultata ako ponovi igru iz Japana.
-S obzirom na to kako smo igrali ove sezone i ono što smo uradili u Japanu, normalno je da sa velikom dozom samopouzdanja čekamo prvu utakmicu i celo Evropsko prvenstvo. Nadamo se da možemo taj nivo igre da ponovimo, to bi bio garant da možemo da napravimo dobar rezultat na Evropskom prvenstvu – rekao je Terzić, saopštio je Odbojkaški savez Srbije.
Evropsko prvenstvo održaće se od 26. septembra do 4. oktobra u Belgiji (Antverpen) i Holandiji (Ajndhoven, Apeldorn, Roterdam), a odbojkašice Srbije igraće u Grupi D sa Nemačkom, Češkom i Rumunijom.
Prvu utakmicu na turniru Srbija će igrati u subotu 26. septembra od 18 časova protiv Nemačke.
-Prva utakmica je sa aktuelnim vicešampionom Evrope. O njihovom kvalitetu ne treba trošiti reči. Nemačka spada u red najjačih reprezentacija u Evropi, biće to prava provera i važna utakmica i za nas i za njih, za prvo mesto u grupi. Sistem takmičenja je takav da eventualni poraz ne mora ništa da znači. Bilo bi dobro da utakmicu odigramo dobro i zabeležimo pobedu ne zbog prvog mesta nego zbog celog takmičenja i ritma koji bimo trebali da nametnemo od početka – rekao je Terzić.
Odbojkašica Srbije Jelena Nikolić rekla je da je osvajanjem drugog mesta na Svetskom kupu u Japanu njena ekipa svrstana među favorite na Evropskom prvenstvu.
-Nadam se da ćemo nastaviti onako kako smo završili u Japanu, taj turnir nam je doneo veliko samopouzdanje i istakao nas u jednog od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva. Ići ćemo jednu po jednu utakmicu i nadam se da će nas to dovesti do borbe za jedno od prva tri mesta – rekla je ona.
-Nemačku dobro znamo, godinama igramo sa njma. Bez obzira na sastav uvek su bile neugodan protivnik zbog brze igre i nikada ne odustaju. Očekujem jaču utakmicu, mi smo daleko bolja ekipa ali to moramo da potvrdimo – dodao je Nikolić.

Povezana vest:  SENIORI – XXI SVETSKA LIGA 2010. – FINALNI TURNIR, Srbiji bod – Brazil u polufinalu