borkovic novi sad
Idemo sa Dušanom Borkovićem u Brno!
 
U centru Novog Sada, na platou ispred Gradske kuće u nedelju je sa uspehom započeta jedinstvena akcija „Idemo sa Dušanom u Brno“. Manifestaciji je prisustvovao veliki broj Novosađana i inostranih turista, a tridesetak najsrećnijih su se i takmičili na specijalnom simulatoru vožnje, kakav za trening često koriste profesionalni vozači. Atraktivan program na Trgu slobode privukao je i goste iz Meksika i Španije. Takmičari su na simulatoru vozili WTCC Race 07 (staza Brno), simulaciju staze na kojoj će se naš automobilski as Dušan Borković takmičiti poslednjeg takmičarskog vikenda u ETCC sezoni.
Manifestaciju koju je grad Novi Sad proglasio događajem od javnog značaja svečano su ovorili član Gradskog veća zadužen za sport Predrag Svilar, direktor maloprodaje NIS Petrol-a Nadežda Korobeinikova i evropski šampion u automobilizmu Dušan Borković.
Na takmičenju u Novom Sadu najuspešniji su bili:
Dragan Karanović (2:11:887)
Vladimir Rakita (2:13:280)
Filip Malbaša (2:13:962)
Takmičarski karavan “Idemo sa Dušanom u Brno” sledećeg vikenda će posetiti Kragujevac (subota, 14.09., Trg kod krsta) i Čačak (nedelja, 15.09., Gradski trg). Takmičenja će biti održana i u Beogradu i Pančevu.
Takmičar koji postigne najbolje vreme u vožnji na simulatoru putovaće sa našim najuspešnijim automobilistom u Brno (Češka), gde će Dušan Borković 6. oktobra voziti poslednje dve trke u ETCC sezoni. Pobednik će prisustvovati trkama evropskog automobilskog takmičenja najvišeg ranga pod patronatom FIA (Međunarodne automobilske federacije) sa ekskluzivnim pristupom pitstopu NIS PETROL RACING TEAM-a.
Dušan Borković će na poslednje dve trke u sezoni dati sve od sebe da ponovi uspehe sa prethodnih nastupa čime bi zadržao sjajno treće mesto u generalnom plasmanu u debitantskoj sezoni u evropskom takmičenju najvišeg ranga. 
Povezana vest:  KVAROVI ZAUSTAVILI HRABROG BORKOVIĆA U POHODU NA NOVE BODOVE U NEMAČKOJ