karlovac_open_grupnaTEKVONDO

KARLOVAC OPEN 2010

Kuruca i Petković najbolji u formama

 

Karlovac je u Hrvatskoj proteklog vikenda bio centar tekvondoa za naš region. Međunarodni turnir Karlovac Open je okupio preko 600 takmičara u borbama i oko 200 takmičara u  formama iz preko 70 timova iz 16 zemalja među kojima su bili takmičari Velike Britanije, Iraka, Izraela, Luksemburga, Italije, itd.

Predstavljajući Srbiju na ovom masovnom takmičenju nastupili su i predstavnici KBS Tekvondo kluba Beograd , Banjica i Galeb iz Beograda, klub Šabac,klubovi  Ramin i Tabu iz Niša i Tekvondo klub  Favorit iz Novog Sada.

Povezana vest:  TEKVODNO, Još tri medalje na EP za kadete, ukupno šest

-Moram iskazati svoje puno zadovoljstvo nastupom na ovom takmičenju. Naš klub je zahvaljujući pomoći od strane Opštine i Odbora za sport Opštine Voždovac  na ovom takmičenju nastupilo sa petoro takmičara u borbama i formama. Kuruca Branislav i Petković Miloš su u svojim konkurencijama ponovo pokazali visok kvalitet i osvojili prva mesta u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji u formama. Aleksandra Radmilović je velikom borbenošću dokazala da njeno vreme tek predstoji i osvojila prvo mesto u kategoriji juniorki do 55 kilograma. Svetlana Filipović i Sonja Borodenko iz Tekvondo kluba Banjica su sa tri borbe u svojim kategorijama nažalost poražene u finalnim mečevima i osvojile druga mesta čime smo takođe jako zadovoljni.Mitrović Stojan jedan od trenera našeg kluba je svoj posao trenera odradio na visokom nivou što i sami rezultati govore. Moram napomenuti da je Srbija takođe imala i svoje predstavnike među deliocima pravde, tako da su  iz Srbije predvođeni Davorom Borodenkom, inače Međunarodnim sudijom Svetske tkd federacije nastupili Boris i Vanja Zlatanović, Darko Jović, Nebojša Anđelković i Mirjana Vlačić –rekao je Ljubiša Rakić, trener Tekvondo kluba Beograd.

Povezana vest:  Dragan Jović izabran za najboljeg trenera godine u izboru Svetske tekvondo federacije

-Ostvarili smo jako dobre nove kontakte sa članovima inostranih ekipa tako da očekujemo još bolju saradnju sa inostranstvom u predstojećem periodu. Moram se takođe zahvaliti i predstavnicima Gradskog sekretarijata koji nam ove godine koja je jako teška za sve izlaze u susret i pomažu rad našeg kluba, a mi će mo dati sve od sebe da svojim rezultatima to i opravdamo – završio je Rakić.

Povezana vest:  Održano zvanično merenje boksera za boks spektakl u Obrenovcu – odbrana titule WBC Mediterana