Andrew_Murray_portaitEndi Marej: Do kada ćemo ovde igrati po mraku?

 

Mnogi teniseri i teniserke znaju se žaliti na uslove igranja na Rolan Garosu, gde se, po nekad, mečevi završavaju po mraku kada je vidljivost gotovo ravna nuli. Prošle godine, najveću buku napravio je Amerikanac Endi Rodik igrajući meč protiv domaćeg tenisera Gaela Monfilsa kada je skoro dva seta tražio prekid meča, koji nije dobio.

Povezana vest:  ATP BEČ, Tipsarević i Vaske eliminisani u dublu

Francuska publika u tim se trenucima ponaša pomalo nesportski budući da uvek zviždi i negoduje prema onima koji žele prekid, ne prihvatajući činjenicu da neko slabije vidi u takvim uslovima. Kao Britanac Endi Marej u nedelju.

-Moram se zapitati do kada ćemo ovde igrati po mraku?! – pitao se Maraj, čiji je put ove godine na pariskoj zemlji završen u poslednjim satima nedelje (osmina finala) kada je poražen od Čeha Tomaša Berdiha 3:0 (6-4, 7-5, 6-3).

Povezana vest:  ROLAN GAROS, Zimonjić i Ljodra u polufinalu dubla na turniru u Parizu

-Ljudi moraju prihvatiti da određeni teniseri vide bolje, a da neki vide slabije. Ja lično u nedjelju nisam mogao normalno igrati jer nisam dobro video. U trećem setu je sve izgledalo nemoguće. Ovo nije alibi za poraz, verovatno bih izgubio i da smo igrali po suncu, ali uslovi nisu bili regularni – rekao je četvrti igrač sveta i nastavio:

Povezana vest:  Ženska selekcija Srbije u konkurenciji do 14 osvojila evropsko srebro

-Uz mrak koji je bio sve jači ceo dan je bio oblačan, te je i to dodatno učinilo mrak na terenu. Loptica je od zemlje izgubila svoju svetleću boju i meni je stvarno sve izgledalo smešno i pomalo neprofesionalno. Uz to, nisam prvi koji se buni za igranje po mraku, valjda bi neko odgovoran nešto morao menjati.