slavlje ep 21TEKVODNO
Zlato i dva srebra poslednjeg dana na EP za mlade seniore
 
Na Evropskom prvenstvu za mlade seniore (do 21 godine) u tekvondou, koje se održava od 26 do 28 septembra u Austriji (Insbruk), Violeta Babić (+73kg) je osvojila zlatnu medalju, dok su Tijana Bogdanović (do 49kg) i Miloš Gladović (do 58kg) osvojili srebrne medalje.
U ukupnom plasmanu Srbija je zauzela prvo mesto u ženskoj konkurenciji i treće u muškoj, a ekipno drugo mesto.
Babićeva je na startu u četvrtfinalu pobedila Kovalcuk iz Poljske 4:3, zatim u polufinalu je bila bolja od Špankinje Lejes 15:2, dok je u finalu bila bolja od Grkinje Zampure 8:2.
Tijana, aktuelna evropska i svetska juniorska prvakinja, pobedila je Grkinuu Lahanu sa 15:1 zatim Poljakinju Obrebsku 3:2, u polufinalu je savladala Lipcei 12:1 iz Mađarske, da bi u finalnoj tesnoj i izuzetno teškoj borbi izgubila 14:15 Belgijanke Kraen.
Miloš Gladović (do58kg) je bio ibedljiv na startu protiv Slovaka Mihela sa 21:2. U drugoj borbi je savladao Moldavca Dmitrova 14:13, a u četvrtfinalu je savladao Španca Suareza10:8. U polufinalu je bio bolji od Portugalca Forte sa 13:5, ali je u finalu poklekao pred Iskakovom iz Rusije 3:11.
Aleksanar Djorić (+87) poražen je u borbi za medalju od Rusa Metalnikova 10:3. Mihajlo Manić (do54kg) je takodje poražen u prvoj borbi od Belorusa Nikišenka 14:17.
-Na nivou Saveza krenulo se u korenite reforme gde se pravi rezultati vide na Evropskom za mlade seniore do 21 godine. Napornim radom pokazujemo da smo zemlja koja ima kontinuitet u osvajanju medalja na evropskim i svetskim turnirima i da spremno čekamo Rio 2016. Čestitam svim članovima tima Srbije na ostvarenom rezultatu – rekao je Zoran Ćendić, generalni sekretar Saveza.
Da podsetimo, prvog dana bronzanu medalju je osvojila Marija Perišić (do 62kg), zatim Ana Bajić (do73kg) i Draško Jovanov (do 87kg) drugog dana osvojili su zlata, što je ukupno šest medalja na Evropskom prvenstvu za mlade seniore za Srbiju.
-Ovo je istorijski rezultat. Kao što sam više puta do sada rekao, nama je ova generacija budućnost. Prosek godina je 18 a toliko rezultata i iskustva. Sada je na nama u Savezu zadatak da ih očuvamo, pripremimo i nastavimo krpz nekoliko godina da i na seniorskom evropksom šampionatu očekujemo ovakav uspeh – rekao je Dragan Jović. – Bili smo jako blizu da zauzmemo ekipno prvo mesto. Tijana je izgubila u poslednjoj sekundi meča. Mislim da je i to jedna škola, bolje je da se to ovde dešava  nego sutra na Olimpijskim igrama. Čestitam celom timu, svim trenerima, doktorki Snežani, svakako svim takmičarima. Takodje se zahvaljujem i OKS i Mos za podršku koju nam daju.
Povezana vest:  Belgijska džudistkinja Van Snik pozitivna na kokain