Karate

Samit u Mladenovcu

ODRŽAN TRADICIONALNI TURNIR „NOĆ ŠAMPIONA“

 

noc_sampionaU sportskom centru „LJubomir Ivanović Gedža” po 6. put održan je međunarodni turnir „Noć šampiona” na kome je učestvovalo oko 500 takmičara iz 40 klubova iz Srbije i inostranstva.

Epitet najuspešnijeg kluba pripao je domaćinu „Mladenovcu“, drugi je „Protos“, dok je na trećem mestu „Sopot“. Tamara Pavlović (Sopot) je najuspešnija takmičarka sa tri zlatne i dve srebrne medalje. Najuspešniji takmičar je Stefan Radojičić (Diplomatik) sa po dve zlatne i srebrne medalje. Najmlađi takmičar na turniru bio je Vukašin Bibin, član KK „Knjaz Miloš” iz Aranđelovca koji ima samo četiri godine.

Povezana vest:  Fjuri i Džošua boksuju 14. avgusta u Saudijskoj Arabiji

Turnir su otvorili Zoran Jerković, predsednik Karate federacije Srbije, Dragoslav Stojković, predsednik Sportskog saveza Mladenovca, i Ivan Janković, član opštinskog Veća SO Mladenovac zadužen za sport i omladinu. Takmičenje su, između ostalih, pratili i Dragan Atanasov, pomoćnik ministra za omladinu i sport, Slavoljub Piper, direktor KFS, i Ninoslav Glišić, predsednik Beogradskog karate saveza.

– Održan je trening kadeta, juniora i mlađih seniora koji su vodili selektori Miodrag zečević, Goran Šćepanović i Simo Salapura. Mlađe selekcije Srbije pripremaju se za Evropsko prvenstvo koje će se u februaru održati u turskom gradu Izmiru. U revijalnom delu turnira predstavile su se kadetska, juniorska i selekcija mlađih seniora Srbije, Bosne i Hercegovine i tuzlanskog kluba „Sinbra Tuzla“ sa kojim naš klub „Mladenovac“ gaji dugogodišnju saradnju – istakla je Slađana Stojković, nekada vrhunska takmičarka, šampionka, danas trener KK Mladenovac.

Povezana vest:  KARATE, Dame Štarka vladaju Srbijom

Ovim turnirom je na najbolji mogući način stavljena tačka na vrlo uspešnu sezonu. Sportsko rekreativni centar „’LJubomir Ivanović-Gedža”, SO Mladenovac, Sportski Savez Mladenovca i karate klub „Mladenovac” još jednom su se pokazali kao odlični organizatori.