Veslanje

Bogičević najbolji na ergometrima

TESTIRANJE REPREZENTATIVACA NA ERGOMETRIMA

 

Testiranje reprezentacije 26.12.2009. 2U prostorijama Veslačkog kluba „Partizan” održano je poslednje ovogodišnje testiranje kandidata za reprezentaciju Srbije. Ovoga puta reprezentativci su testirani an ergometrima.

Na vrlo zahtevnom testu, veslači su imali tri serije po 30, 20 i 10 minuta sa pauzama od pet minuta, ostvareni su dobri rezultati.

– Najbolji rezultat ostvario je Dušan Bogičević, ali iako sam zadovoljan njegovim učinkom, podsećam da je on propustio prethodna testiranja i da mu predstoji veoma naporan rad kako bi osigurao mesto u veslačkoj reprezentaciji – bio je prvi komentar selektora Nebojše Ilića.

Povezana vest:  Emir Kusturica predsednik Veslačkog saveza Republike Srpske

Koliko ste zadovoljni učinkom ostalih reprezentativnih kandidata?

– Izuzetno dobre rezultate postigli su iskusni Nikola Stojić i Marko Marjanović, koje u stopu prate Radoje Đerić, Miljan Vuković, Igor Lucić, Luka Đorđević i Miloš Vasić. Pomenuta petorica veslača su pokazali izuzetan napredak u odnosu na prethodnu sezonu. NJihov zaostatak za našim vodećim reprezentativcima Stojićem i Marjanovićem, na ovom testiranju bio je gotovo simboličan.

Testiranje nije završio Goran Jagar, a selektor Ilić je istakao:

I pored činjenice da nije u potpunosti zdrav Goran Jagar je počeo testiranje na ergometrima i pokušao da ostvari maksimalan rezultat. Međutim, u cilju njegovog što bržeg potpunog oporavka doneli smo odluku da ne nastavi testiranje do kraja.

Povezana vest:  SP FRANCUSKA, Dvojac sa kormilarom u finalu, laki skif i dvojac bez kormilara u polufinale novim pobedama

Koliko ste u celini zadovoljni ostvarenim an testiranju?

– Zadovoljan sam ostvarenim rezultatima, ali su oni i očekivani posle odlično odrađenih priprema u Tivtu. Rad u Crnoj Gori daje svoje prve rezultate

Kakav je dalji program rada veslačke reprezentacije:

– Testiranjem na ergometrima završen je ciklus provera forme u ovom delu pripremnog perioda. Na osnovu svih dosadašnjih rezultata biće određeni putnici na drugi ciklus priprema, koje će se od 9. do 27. januara  održati u Tivtu. Sledeći važan test naše reprezentativce očekuje na Prvenstvu Srbije na ergometrima koje će biti održano početkom februara.

Povezana vest:  VESLANJE, Stojić i Beđik ubedljivo do polufinala na SK u Lucernu

Po završetku testiranja, Antidoping agencija Republike Srbije uzela je uzorke za antidoping testiranje od šest veslača. To samo potvrđuje rešenost nadležnih organa da se ovom velikom problemu definitivno stane na put, u čemu će Veslačkog saveza Srbije dati svoj puni doprinos.