Veslanje

Slavljenički na kraju godine

TRADICIONALNI KOKTEL VESLAČKOG KLUBA PARTIZANA

 

veslanje_partizanTradicionalni koktel koji čelnici Veslačkog kluba Partizan organizuju krajem svake kalendarske godine, održan je u prostorijama kluba na Adi Ciganliji.  Bila je to prilika da se prisutni podsete na rezultate koje su crno-beli veslači ostvarili na domaćoj i međunarodnoj sceni.

– Veslački klub Partizan je u poslednjih 15 godina po uspešnosti uvek među prva dva-tri kluba u Beogradu. Ove godine po svim kriterijumima Sportskog saveza Beograda naš klub je najuspešniji u individualnom sportu, a gledano u celini, prvu i drugu poziciju delimo sa Vaterpolo klubom Partizanom. To ej još jedna potvrda kvalitetnog rada u našem klubu – bio je prvi komentar Nebojše Ilića.

Povezana vest:  VESLANJE, Dva srpska čamca direktno u polufinalu

I ove godine veliki broj veslača je osvajao medalje na domaćoj i međunarodnoj sceni. Ilić je podsetio:

– Skromne poklone primiće svi veslači kluba koji su ostvarili uspeh. Počev od pionira, preko kadeta, juniora do seniora. U svim disciplinama i kategorijama ove godine Partizan je imao preko 40 prvaka države. Kad se tome dodaju i uspesi koje su naši članovi ostvarili na Evropskim i Svetskim prvenstvima, jasno je da je ovo jedna od najuspešnijih godina za naš klub.

Povezana vest:  VESLANJE, Početak bazičnih priprema veslačke reprezentacije Srbije

Ilić se potom osvrnuo na rezultate na međunarodnoj sceni i podvukao:

– Ove godine smo imali Svetska prvenstva u tri konkurencije: juniora, mlađih seniora do 23 godine i seniora, kao i Evropsko seniorsko prvenstvo. I tu su naši članovi imali zapažen učinak. Počev od zlatne svetske medalje juniorskog dvojca koji su činili Igor Lucić i Luka Đorđević, preko svetske bronze Nenada Babovića, evropske bronze Marka Marjanovića, sve do srebra seniorskog dvojca Nikola Stojić – Goran Jagar na Evropskom prvenstvu.

Povezana vest:  KAJAK, Marko Dragosavljević svetski prvak za mlađe seniore