Žarko Šešum: Nadam se najboljem na EP u Austriji

 

rukomet_promocija_rukometRukometni reprezentativac Srbije Žarko Šešum izjavio je danas da se „nada najboljem na predstojechem Evropskom prvenstvu“, mada nema mnogo vremena za pripreme.

-Neki rukometaši su završili takmičenje u svojim ligama, neki još nisu. Ipak, svi željno iščekujemo Evropsko prvenstvo. Nemamo puno vremena za pripreme, a u Austriji nas čekaju jake utakmice. Nadam se najboljem – rekao je Šešum na promociji „Humel“ opreme u Delta sitiju.

Srbija će se takmičiti u Grupi B sa aktuelnim evropskim prvakom Danskom, olimpijskim vicešampionom Islandom i domaćinom Austrijom.

Povezana vest:  KUP EHF, Crvena zvezda pobedila, Peruničić zadovoljan

On je dodao da očekuje da će se Austrija kao domaćin odlično spremiti za naredno prvenstvo.

-Ne poznajem ekipu Austrije, tek nekoliko igrača, ali sigurno će biti spremna i pitanje je šta može da uradi nošena publikom. Zato naš kvalitet mora da dođe do izražaja – rekao je Šešum.

Na pitanje, da li je iznenađen spiskom selektora Seada Hasanefendića na kome su Mladen Bojinović i Ratko Nikolić prebačeni u rezerve, on je odgovorio:

Povezana vest:  Rukometašice Srbije poražene i u revanšu od Španije

-Selektor računa na igrače za koje misli da su trenutno najspremniji. Stvarno ne bih da komentarišem imena na tom spisku. To je njegova odluka, njegovo pravo, nije ni moje, niti ijednog igrača da to komentariše.

Prema njegovim rečima, nije znao ko je na spisku do poslednjeg dana i bio je „naravno, iznenađen“.

Rukometaš Dobrivoje Marković istakao je da je Grupa B teška, ali da se nada prolazu u drugi krug.

-Mislim da je realno da prođemo u drugi krug. Imamo dobre šanse. Nadamo se sportskoj sreći. Pokazali smo da možemo da igramo sa takvim ekipama – rekao je Marković.

Povezana vest:  Srbija se u Madrdidu bori za Olimpijske igre

On takođe nije želeo da komentariše spisak Hasanefendića.

-Nismo mi tu da pričamo koga će selektor da zove. On se za sve pita i za sve odgovara, na njemu je sve – rekao je Marković.

Reprezentacija Srbije okupiće se u Beogradu na završnim priprema 2. januara. Evropsko prvenstvo održaće se od 19. do 31. januara, a reprezentacija Srbije počeće takmičenje u Lincu.