Nikola Stojic i Marko MarjanovicVESLANJE, SVETSKI KUP

Stojić i Marjanović osvojili bronzu u Minhenu

 

Srpski veslački dvojac bez kormilara Nikola Stojić i Marko Marjanović osvojili su danas bronzanu medalju na drugoj Regati Svetskog kupa u Minhenu.

Stojić i Marjanović su trku završili za šest minuta, 43 sekunde i 53 stotinki, zauzevši treće mesto iza posada Novog Zelanda i Velike Britanije.

-Dvojac bez kormilara je ostvario veliki napredak između dva Svetska kupa. Na prvoj Regati Svetskog kupa, pre manje od mesec dana, zauzeo je deveto mesto, dok se danas našao na pobedničkom postolju. Jučerašnja polufinalna trka je pokazala da Stojić i Marjanović mogu ravnopravno da se bore sa ekipom Novog Zelanda, definitivno najbržim dvojcem na svetu – rekao je selektor Nebojša Ilić.

Povezana vest:  PLIVANJE, EP MAĐARSKA, Ženska reprezentacija Srbije bez polufinala u štafeti

Četverac bez kormilara za lake veslače, u sastavu Miloš Tomić, Nenad Babović, Miloš Stanojević i Nemanja Nešić, zauzeo je četvrto mesto vremenom od 6:11,02.

-Četverac bez kormilara za lake veslače nije dovoljno agresivno ušao u trku, na prvih 500 metara su bili šesti i postepeno su poboljšavali rezultat. Sa agresivnijim startom, uveren sam da ova ekipa može doći do medalje na narednom takmičenju – rekao je Ilić.

Povezana vest:  Daljinskom regatom u Novom Sadu i zvanično završena veslačka sezona u Srbiji

Veslači Radoje Đerić, Miljan Vuković, Goran Jagar i Miloš Vasić, koji su u subotu ostali na korak do plasmana u finale u disciplini četverac bez kormilara, osvojili su treće mesto u B finalu, vremenom od 6:11,48, i tako zauzeli deveto mesto u ukupnom plasmanu.