fifaFIFA ima pravo da otkaže treninge na stadionima na SP

 

Svetska fudbalska federacija (Fifa) saopštila je danas da je otkazivanje treninga reprezentacija na tri od 10 stadiona na kojima se igraju utakmice na Svetskom prvenstvu „uobičajena procedura“, kako bi se sačuvali tereni.

Fifa je 48 sati ranije obavestila selekcije Alžira i SAD da u utorak neće moći da treniraju na stadionu „Loftus Versfeld“ u Pretoriji.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, 19. KOLO, Nastavlja se trka u Super ligi, kolo puno malih derbija

Takođe, Čileu i Švajcarskoj danas nije dozvoljeno da treniraju na stadionu „Nelson Mendela“ u Port Elizabetu. Te ekipe sutra igraju utakmicu drugog kola Grupe H.

Ovakve odluke „doneli su tehnički eksperti koji su najbolje upoznati sa stanjem terena“, navodi se u saopštenju Fife.

Prema pravilima Svetskog prvenstva, svakom timu je dozvoljen 60-ominutni trening veče uoči utakmice kako bi se igrači prilagodili na teren.

Povezana vest:  Lionel Mesi ostaje u Barseloni

Međutm, Fifa ima pravo da otkaže treninge ako teren „nije u dobrom stanju, ili ako bi trening reprezentacije negativno uticao na kvalitet terena“.

Organizator je zabrinut i zbog stanja terena na stadionu Grad fudbala u Johanesburgu, zbog čega selekcije Brazila i Obale Slonovače nisu tamo sinoć trenirale, uoči večerašnje utakmice.

Predviđeno je da se na stadionu Grad fudbala odigra finalna utakmica Svetskog prvenstva, 11. jula.

Povezana vest:  Toni Pulis: I sudije bi, kao i klubovi, trebale da ispadaju iz lige

-Ne možemo da spekulišemo šta će se dogoditi u narednim nedeljama – navodi se u saopštenju Fife.

Zbog jake kiše u Port Elizabetu, otkazan je trening reprezentacija Srbije i Nemačke uoči utakmice u petak. Na stadionu „Nelson Mendela“ predviđeno je da se do kraja turnira odigra još pet utakmica.