david_villaDavid Vilja: Šteta što nisam oborio Raulov rekord

 

Barselonin napadač David Vilja u petak je u pobedi španske reprezentacije u gostima kod Lihtenšajna 4-0 na startu kvalifikacija za Euro 2012. godine, s jednim postignutim pogotkom stigao do brojke od ukupno 44 pogotka u nacionalnom timu.

Time je 28-godišnji napadač, koji je ovoga leta prešao iz Valensije u Barselonu, izjednačio rekord po broju postignutih pogodaka u reprezentaciji, koji je do petka držao Raul Gonzalez, legenda madridskog Reala, a od letos član nemačkog Šalkea.

Povezana vest:  Mesiju povećana primanja u Barseloni

Kada je 9. februara 2005. David Vilja (28) debitovao za špansku  reprezentaciju Raul je za furiju imao već 41 postignut gol. Godinu nakon toga, Raul je okončao svoju reprezentativnu karijeru. Postigao je 44 gola u 102 utakmice, a Vilja je do iste brojke pogodaka stigao u svom tek 66. nastupu.

Protiv Lihtenštajna je poentirao u 26. minuti, a u završnici je imao priliku i za drugi gol, ali se lopta posle njegovog udarca odbila od prečke…

-Šteta, imao sam dobru priliku na kraju srušiti Raulov rekord. Ali, nema veze, ne treba žuriti, biće vremena za nove golove, najvažnije je da smo odigrali dobru utakmicu i uverljivo pobedili. Želimo pobedu i u sledećoj utakmici protiv Argentine, makar je u pitanju prijateljska utakmica – kaže Vilja, najavljujući tako susret 7. septembra u Buenos Airesu koji će aktuelni svetski i evropski prvaci odigrati protiv klupskog saigrača Lionela Mesija i njegovih saigrača iz redova gaučosa.

Povezana vest:  Abidalova operacija prošla bez komplikacija

-Nadam se da ću još dugo igrati za špansku reprezentaciju i dati još puno golova – dodao je Vilja.

Uz Vilju, u listu strelaca protiv Lihtenštajna upisao se i David Silva iz Mančester Sitija, a selektora Visentea del Boskea ipak su najviše obradovala dva pogotka Liverpulovog centarfora Fernanda Toresa.

-Tores nije postigao nijedan gol na Svetskom prvenstvu, pa će ova dva gola, kao i jedan kojeg je postigao pre nekoliko dana za Liverpul, podignuti njegov moral. To je jako dobro za njega, ali i za našu reprezentaciju – rekao je Del Boske za As.

Povezana vest:  Kavani nije trenirao sa ekipom, neizvestan za meč sa Francuskom