VBM KG finale muskoZavršen  prvi u seriji turnira Prvenstva Srbije u odbojci na pesku

 

Vrhunska odbojka na pesku u finalu prvog Vip Beach Mastersa u Kragujevcu

 

 

Najboljih osam timova u muškoj i ženskoj konkurenciji dobilo je vredne novčane nagrade u ukupnom iznosu od 11.500 evra.  Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku nastavlja se u avgustu, u Nišu i Novom Sadu, nakon čega će biti poznati pobednici trećeg nacionalnog prvenstva u bičvoleju.

 

Na peščanim terenima ispred Skupštine grada Kragujevca u sjajnoj atmosferi završen je prvi turnir ovogodišnje, treće serije Vip Beach Masters turinira, u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije. Pobednici turnira su Srđan Veckov i Davor Brčić u muškoj i gostujući tim Asja Dinova i Svetla Angelova iz Bugarske u ženskoj konkurenciji, kojima su dodeljeni trofeji, kao i novčane nagrade od 1.800, odnosno 1.300 evra.

Povezana vest:  50. KUP SRBIJE 2015./2016., U utorak četiri utakmice odbojkašica – revanši u četvrtak i subotu

 

Za kvalifikacije se prijavilo čak 46 muških i 14 ženskih ekipa, dok se u glavnom delu turnira takmičilo 16 muških i 8 ženskih timova. Pobednici turnira u muškoj konkurenciji Srđan Veckov i Davor Brčić su u uzbudljivom finalu bili uspešniji od tandema Žarko Kisić i Drago Teodorović koji je osvojio srebrnu medalju. Bronzana medalja pripala je timu u sastavu Goran Marić i Jovan Šajnberger. U ženskoj konkurenciji, pobednički tim Asja Dinova i Svetla Angelova iz Bugarske je u sjajnom meču za nijansu nadigrao drugoplasirani tandem Borki – Burmazović, koje su u generalnom plasmanu na prošlogodišnjem Vip Beach Mastersu osvojile bronzu. Treće mesto pripalo je Ivani Isailović i Jeleni Blagojević, prošlogodišnjim šampionkama Srbije u bičvoleju. Svim učesnicima finala veliku podršku pružila je kragujevačka publika koju ni povremena kiša nije sprečila da sa punih tribina prati mečeve Vip Beach Mastersa.

Povezana vest:  Pobeda juniora u Sofiji

 

VBM KG pehari 3Građani Kragujevca su se tokom sva tri dana turnira pokazali kao veliki ljubitelji odbojke na pesku koji su uživali u dinamičnim nadmetanjima i sjajnoj zabavi na tribinama. Uzavreloj atmosferi doprineli su Galeb Nikačević, voditelj MTV Adria i brazilski animator Marselo, igračice na pesku, kao i DJ koji je najnovijim letnjim hitovima podigao publiku na noge. Najsrećniji posetioci imali su priliku da učestvuju u brojnim nagradnim igrama i osvoje poklone sponzora. Turnir su iz ekskluzivne VIP lože pratili i mnogobrojni ljubitelji sporta, među kojima i predstavnici političkog i javnog života Kragujevca i brojni novinari.

 

Vip Beach Masters 2010 – Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku nastavlja se turnirima u Nišu (6. – 8. avgust) i  Novom Sadu (27. – 29. avgust). U organizaciji Vipa i Odbojkaškog saveza Srbije, Novi Sad će po drugi put biti domaćin prestižnog CEV Challenger turnira, od 21. do 25. jula, koji će na plaži Štrand okupiti najbolje igrače bičvoleja u Evropi. Ukupan nagradni fond za sve turnire Vip Beach Mastersa iznosi neverovatnih 46.500 evra – za tri turnira nacionalnog prvenstva nagradni fond iznosi po 11.500 evra, a za CEV Challenger 12.000 evra.

Povezana vest:  Danas start kvalifikacija na drugom CEV Challenger turniru u Novom Sadu

 

Ovaj značajan sportski događaj podržali su ZTE, Oriflame, Fiat, Red Bull, Aqua Viva, DaCapo, Hypo Alpe Adria Banka, grad Kragujevac, a kompanija Wiener Stadtische je osigurala ceo turnir. Zajedno sa Odbojkaškim savezom Srbije, organizaciju turnira je podržala i Evropska odbojkaška konfederacija (CEV). Medijski partneri su TV RTS, magazin Glorija i radio stanica Bravo.