FIVBWomensU20MensU21 2ndRoundPoolsJUNIORKE I JUNIORI – KVALIFIKACIJE ZA XVIII SP 2015.

Srbija domaćin turnira II runde – rivali Turska, Češka i Francuska

Ženska juniorska reprezentacija Srbije, aktuelni prvak Evrope, biće domaćin turnira G grupe II runde evropskih kvalifikacija za XVIII SP 2015, koji će se odigrati od 14. – 17. maja, saopštio je CEV. U H grupi igraće Rusija (organizator), Slovenija, Italija i Poljska. Plasman na SP iz II runde kvalifikacija izboriće samo pobednici grupa.

XVIII SP 2015. u konkurenciji juniorki (16 reprezentacija) odigraće se od 3. – 12. jula u Limasolu i Kato Polemidiji, na Kipru. Plasman na Svetsko prvenstvo do sada su izborili Kipar (organizator), Kina i Japan iz Azije (AVC), Brazil i Peru iz Južne Amerike (CSV), i SAD i Kuba iz Severne i Srednje Amerike (NORSEKA). Po završetku kvalifikacija u Evropi (CEV) i Africi (CAVB) biće poznate još po 4 selekcije (po 2 iz CEV i CAVB), a zatim će plasman na SP ostvariti i 5 najuspešnijih reprezentacija sa FIVB rang liste koje se još nisu kvalifikovale. Na XVIII SP 2015. u konkurenciji juniorki igraće 16 reprezentacija.

Povezana vest:  EP AUSTRIJA 2011, Srbija u četvrtfinalu protiv pobednika meča Francuska – Turska

JUNIORKE – KVALIFIKACIJE ZA XVIII SP 2015. – II RUNDA (14. – 17. MAJ):

G GRUPA – SRBIJA:

SRBIJA, TURSKA, ČEŠKA, FRANCUSKA

H GRUPA – RUSIJA:

RUSIJA, SLOVENIJA, ITALIJA, POLJSKA

Propozicijama CEV, konačan plasman ekipa se određuje na osnovu broja pobeda.

Ukoliko je broj pobeda identičan, plasman se određuje na osnovu broja bodova.

Povezana vest:  KADETI – X EP 2013., Francuska i Turska izborile plasman na SP u Meksiku

Ukoliko je broj pobeda i broj bodova isti, plasman se određuje na osnovu set količnika, a zatim na osnovu poen količnika.

U II rundi kvalifikacija u konkurenciji juniora u G grupi igraće Poljska (organizator), Italija, Francuska i Austrija, a u H grupi Slovenija (domaćin), Rusija, Belgija i Nemačka.

JUNIORI – KVALIFIKACIJE ZA XVIII SP 2015. – II RUNDA (14. – 17. MAJ):

G GRUPA – POLJSKA:

POLJSKA, ITALIJA, FRANCUSKA, AUSTRIJA

H GRUPA – SLOVENIJA:

SLOVENIJA, RUSIJA, BELGIJA, NEMAČKA

Plasman na SP iz II runde kvalifikacija izboriće samo pobednici grupa.

Propozicijama CEV, konačan plasman ekipa se određuje na osnovu broja pobeda.

Ukoliko je broj pobeda identičan, plasman se određuje na osnovu broja bodova.

Povezana vest:  Seniorke Srbije uposetile VIP mobile

Ukoliko je broj pobeda i broj bodova isti, plasman se određuje na osnovu set količnika, a zatim na osnovu poen količnika.

XVIII SP 2015. u konkurenciji juniora (16 reprezentacija) odigraće se od 11. – 20. septembra u Tihuani i Meksikaliju, u Meksiku. Plasman su do sada izborili Meksiko (organizator), Iran i Kina iz Azije (AVC), Brazil i Argentina iz Južne Amerike (CSV), i Kuba i Kanada iz Severne i Srednje Amerike (NORSEKA). Po završetku kvalifikacija u Evropi (CEV) i Africi (CAVB) biće poznate još po 4 selekcije (po 2 iz CEV i CAVB), a zatim će plasman na SP ostvariti i 5 najuspešnijih reprezentacija sa FIVB rang liste koje se još nisu kvalifikovale.