milorad_cavic_3PLIVANJE

Čavić: spreman dočekujem predolimpijsku godinu

 

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić izjavio je danas Tanjugu da se oporavio od povrede i da spreman dočekuje predolimpijsku 2011. godinu, u kojoj će mu glavni cilj biti dobar rezultat na prvenstvu sveta u Šangaju od 16. do 31. jula.

„Uveliko treniram i osećam se odlično. Planiram da dve nedelje u decembru provedem na pripremama u Banjaluci“, rekao je Čavić.

Povezana vest:  VESLANJE, Poslednje pripreme pred start Svetskog prvenstva

Aktuelni olimpijski vicešampion, koji se 2010. godine nije takmičio zbog povrede i operacije leđa, istakao je da zajedno sa trenerom Petrom Popovićem planira i pripreme krajem januara 2011. u Južnoj Africi.

-U to doba tamo su idealni uslovi za pripreme i trening. Sve, međutim, zavisi od toga da li ćemo imati dovoljno sredstava da pokrijemo troškove priprema – izjavio je Čavić.

Povezana vest:  SP BARSELONA 2013, REZULTATI, Održana četiri finala,u polufinalu oboren svetski rekord

Svetski šampion na 50 metara delfin planira da tokom aprila, maja i juna ucestvuje na tri takmičenja – u Italiji, Francuskoj i Grčkoj.

-To će mi biti poslednja provera pred prvenstvo sveta, na kojem ću, kao uostalom i uvek do sada, pokušati da dam maksimum i Srbiji donesem još jednu medalju – poručio je Čavić.

Povezana vest:  Nataša Janjić sportistkinja godine u Mađarskoj

Naš rekorder je na poslednjem šampionatu sveta u Rimu 2009. godine, pored zlata na 50 metara delfin, osvojio i vicešampionsku titulu na 100 delfin stilom, kada ga je u finalu pobedio Amerikanac Majkl Felps.

Čavić je do sada tri puta bio proglašavan za najboljeg sportistu naše zemlje – 2003, 2008. i 2009. godine.