Srpski plivači putuju u Sijera Nevadu na visinske pripreme
nadja_higl_plivanjeU ponedeljak 11. januara, srpski plivači putuju u Sijera Nevadu u Španiji, na pripreme, na uvećanoj nadmorskoj visini od 2320m, gde će boraviti od 11. do 31. januara.
Korišćenje ovog trening centra, za naše sportiste, obezbeđeno je zahvaljujući saradnji OKS i menadžmenta centra u Sijera Nevadi. U ovom trening centru pripremaju se najbolji plivači Japana, Italije, Grčke, Australije, Amerike (koja je zakupila centar za pripreme za period do Igara u Londonu 2012).
Odlazak plivača na ove pripreme, jedna je od prvih akcija iz programa priprema srpskih sportista za Olimpijske Igre u Londonu 2012. godine. Naši plivači imaće odlične uslove za trening, a tokom priprema biće obavljena i merenja pojedinih biomehaničkih i funkcionalnih sposobnosti plivača.
Za Sijera Nevadu putuju sledeći plivači: Nađa Higl, Ivan Lenđer, Čaba Silađi i Marica Stražmester (priključuje se u Granadi) i treneri: Dejan Pejnović i Sebastijan Higl.
Navedenim plivačima i trenerima, čiji su rezultati prepoznati kategorizacijom OKS i koji se nalaze u programu finansiranja Olimpijskog komiteta, pridružiće se i Radovan Siljevski, Boris Stojanović, Stefan Sorak, Jovana Bogdanović i Anđelka Petrović, kao i fizioterapeuti
Milan Dimitrijević i Marko Bukvić.
Srpski plivači putuju za Sijera Nevadu u ponedeljak 11. januara, letom u 9.20 za Pariz, odakle će nastaviti put za Malagu.
Okupljanje je predviđeno za 7.45 na Aerodromu Nikola Tesla.
Povezana vest:  SKOKOVI U VODU, Rus Zaharov osvojio zlato sa daske