Rašić prvi strelac, Vraneš među najboljima

aleksandar_rasic_kkPartizanKošarkaši Partizana napravili su veliki uspeh savladavši Lijetuvos Ritas sa 97:67, čime su osigurali mesto među 16 najboljih ekipa u Evroligi, četvrti put uzastopno.
Veliki doprinos pobedi dao je dvojac ’crno-belih’ Aleksandar Rašić i Slavko Vraneš, koji se našao među najboljim igračima devetog kola Evrolige.
Izvanrednu partiju prikazao je Aleksandar Rašić koji je sa ubačenih 26 poena bio najbolji strelac devetog kola Evrolige! Rašić je ostvario sjajan šut iz igre, šutirajući čak 6-8 za tri poena, dok je sa linije slobodnih bacanja bio nepogrešiv, ubacivši svih iz svih osam pokušaja.
Rašić je ostvario ukupni indeks korisnosti od 27 čime se na listi najboljih igrača kola našao odmah iza svog saigrača SlavkaVraneša, koji je sa istim indeksom podelio četvrtu i petu poziciju sa Džastinom Dolmanom iz Orleana.
Vraneš je postigao 13 poena, uz po jedan promašaj iz igre (4-5) i sa linije bacanja (5-6), uhvativši devet lopti i uz četiri blokade. Centar Partizana je bio fauliran sedam puta, za ukupan indeks 27.
Takođe, Vraneš je sa devet uhvaćenih lopti podelio drugo mesto na nedeljnoj listi najboljih skakača sa Linasom Kleizom, bivšim igračem Partizana Ratkom Vardom i Robertasom Javtokasom. Prvo mesto pripalo je Viktoru Hrijapi iz CSKA sa 14 skokova.
Centar Partizana Aleks Marić povredio se u 12. minutu meča sa Lijetuvos Ritasom, ali je i dalje ubedljivo prvi na listi najkorisnijih igrača Evrolige. Marić ima prosek od 24.56 indeksnih poena, dok je drugi Kleiza iz Olimpijakosa sa prosekom od 19.78.

Povezana vest:  ABA liga: Zbog korona virusa odložena utakmica FMP - Zadar