KARATE_VITEZKARATE

„VITEZ KUP SRBIJA 2009.”

 

U „Hali sportova” na Novom Beogradu održan je Treći međunarodni turnir „Vitez kup Srbije 2009”. U organizaciji KK Vitez, učestvovalo je oko 650 takmičara iz 60 klubova.

U generalnom plasmanu najbolji je Samuraja iz Beograda, drugi je Unsu St. Nikolas iz Zemuna, treći su bili karatisti domaćina Viteza, dok je četvrto mesto pripalo Mladenovcu.

Povezana vest:  TEKVONDO, Srbija osvojila dva zlata i bronzu na EP

Na „Vitez kupu Srbije 2009“ učestvovali su standardni  reprezentativci Srbije u katama i borbama i to ej još jedna potvrda kvaliteta. Najbolji u seniorskoj konkurenciji kod kataša bili su Ivana Stepanović (Arena) i Dejan Pajkić (Čukarički Roda). NJima je pored medalje pripala i nagrada od po 50 evra. U borbama nije bilo promene u odnosu na prošlu godinu. Najbolja seniorka treći put za redom je Biljana Stojović (Soko Štark), najbolji u muškoj konkurenciji drugu godinu za redom je Ninko Vojinović (Žandarmerija). Uz medalje pripalo im je i odličje „Vitez Srbije“, kao i novčana nagrada od po 100 evra.

Povezana vest:  Svetsko zlato za Vanju Stanković

Zadovoljan sam odzivom klubova i kvalitetom turnira. Zahvalnost za ovako dobru organizaciju dugujemo Opštini Palilula koja je bila pokrovitelj turnira, a posebno predsedniku Opštine Danilu Bašiću koji je pratio takmičenja. Drago nam je što je turnir okupio veliki broj takmičara, a ja verujem da su svi bili zadovoljni organizacijom i kvalitetom turnira – istakao je Igor Mitić, predsednik KK „Vitez”.