warsawKARATE

U POLJSKOJ ZAVRŠENO REGIONALNO PRVENSTVO EVROPE

Iz Varšave zlato i dve bronze

 

U Varšavi je tokom vikenda održano Regionalno prvenstvo Evrope na kome je učestvovalo 59 regiona iz 23 zemlje Starog kontinenta. Reprezentacija Beogradskog karate saveza dvodnevno takmičenje je završila sa jednom zlatnom i dve bronzane medalje. Do zlata je došla reprezentacija kombinacija kadetkinje i juniorke u borbama, dok su kataši, seniorke i kadeti/junior osvojili bronzana odličja.

Reprezentacija BKS adetkinje i juniorke u borbama činile su MarijaStevanović, Andrijana Vićovac, Isidora Ćirković, Marija Kovačević i Minja Simić. U 1. kolu posle nerešenog rezultata u regularnom delu meča 1:1 savladale su turski Ikanadolu na osnovu poen razlike 13:7. U 2. kolu su bile bolje od Madrida 1:0, u polufinalu je pobeđena Uža Srbija 2:0, dok su u finalu devojke bile bolje i od regiona Vojvodine 2:1 i okitile se zlatnom medaljom.

Povezana vest:  TEKVONDO, Mandić: Nadam se medalji i upoznavanju sa Boltom

warsava_katasice_seniorkeKatašice seniorke Marija Madžarević, Dragana Rodić i Aleksandra Petrović su na putu do bronzane medalje pobedile Madrid 3:2 i Poljsku 5:0. U polufinalu su poražene od Valensije 4:1, dok su u repesažnoj borbi savladale Makedoniju 5:0 i osvojile bronzu.

Selekciju kadete i juniora u borbama činili su Miloš Cicović, Aleksandar Šestakov, Milan Nešić, Igor Galičić, Uroš Stojčov, Dragan Ličina i Miloš Nikolajević. U prva dva kola bili su bolji od Lođa i Budimpešte po 3:1, da bi u polufinalu izgubili od Rige 3:0. U repesažnoj borbi za bronzu pobedili su Roterdam 3:1.

Povezana vest:  TEKVONDO, Održano Prvenstvo Beograda u formama i seminar

U sastavu seniora u borbama bili su Nikola Jovanović, Vladimir Mitić, Miloš Vuković, Vladimir Aleksić, Vladan Rudić Vranić, Arsenije Tadić,Vladimir Dragićević. U 1. kolu su bili bolji od španskog grada Kastilja Lamanša 3:2, da bi u 2. pretrpeli poraz od turskog Marmara 2:0 i završili takmičenje.

Seniorke u borbama (Danijela Milenković, Ivana Čomagić, Marija Stakić I Milena Stanojević) su na startu bile bolje od španskog Katalina 2:1, a potom i od italijanske Kalabrije 2:0. U 3. je turski Ege slavio 2:0 i devojke su završile takmičenje.

Povezana vest:  TEKVONDO, Jović: Konkurencija na SP nikad veća, očekujemo dobar rezultat

Seniorski tim u katama činili su Dejan Pajkić, Daibor Ristić i Nemanja Glišić. U prvom kolu su pobedili Veneto 3:2, u 2. izgubili od Moskve 5:0 i završili takmičenje. I kataši kadeti-juniori u sastavu Dragutin Simović, Uroš Todorović i Danijel Stevanović su, takođe, odradili dva meča. Pobedili su Poljsku 5:0, izgubili od Moskve 4:1 i završili takmičnje.