stankovic marko metalacMarko Stanković  četvrti u Turskoj

 

Marko Stanković, mladi vozač kraljevačakog Metalca, gost u ekipi Železničara MBN iz niša na trci“Oko Trakije“ (katagorija 2.2)  u Turskoj  osvojio je četvrto mesto u drugoj etapi od oko 115 km voženoj u okolini Tekirdaga.

Imao je zaostatak od 23 sekunde u odnosu na pobednika Turčina Kemala Kučukbaja koji je etapu prevezao za 2:42,47 časova. Selčuk Turkletin (Turska) stigao je drugi sa pet sekundi zaostatka, dok je treći liniju cilja prošao Albanac Autin Sufa sa osam sekundi slabijim vremenom.

Povezana vest:  Sa BSV biciklom kraj reka Vojvodine od 8. do 14. avgusta

Odličan rezultat zabeležio je i drugi vozač iz Srbije na ovoj trci, takođe član Metalca, Aleksandar Milivojević koji je stigao šesti sa 24 sekunde zaostatka. U toj velikoj grupi bili su i Vladimir Vulićević na 15. mestu, Dejan Marić na 24. poziciji i Jovan Rajković na 34. mestu. Najbolje plasirani srpski vozač u generalnom poretku, iskusni as Železničara MBN Dragan Spasić, završio je na 39. mestu sa 25 sekundi zaostatka, ali je sačuvao osmo mesto u ukupnom plasmanu sa 8,03 minuta slabijim vrmenom u odnosnu na vlasnika žute majice Bugarina Stefana Hristova. Turčin Mutlu Mert je dugi sa 1,26 minuta, a Bugarin Borislav Ivanov treći sa 1,32 minuta slabijim vremenom.

Povezana vest:  Rajović na kraju 18. u Austriji

Plasman ostali srpsksih biciklista u generalnom porteku: 15. Aleksandar Milivojević + 11,02, 20. Jovan Rajković + 11,03, 33. Vladimir Vulićević – isto vreme, 32. Marko Stanković + 12,30 minuta zaostatka itd. Treća etapa je kružna oko Tekirdaga od 166 km.