vukovi_wolvesAMERIČKI FUDBAL, CEFL

 

Vukovi opet bolji od imenjaka iz Budimpešte

 

 

Beogradski Vukovi su ostali na čelnoj poziciji tabele Centralno-evropske lige u američkom fudbalu savladavši na Adi imenjake iz Budimpešte sa 27:13.

 

Iako su gosti iz Mađarske željni pobede sa više od deset poena razlike stigli u Beograd sa namerom da preuzmu vodeće mesto na tabeli od aktuelnog šampiona, „čopor sa Ade“ nije ni ovoga puta udovoljio takvoj želji, ostavši neporažen na svom terenu.

Povezana vest:  Streličarstvo, Ispunjeni snovi učenika Obrazovnog sistema “Ruđer Bošković“

 

Sjajni trkač budimpeštanskih Vukova, Peter Čeperkalo, postigao je prvi i poslednji tačdaun na ovom meču, no u međuvremenu četiri puta su poentirali igrači prvaka CEFL lige i srpske Superlige u američkom fudbalu. Najveće zasluge za to imao je kvoterbek Andrej Tasić, sa tri tačdaun dodavanja – do Entonija Stabsa, Marija Lugonje i Brendona Mekdaula, koji je pritom i postigao poene trčanjem u poslednjoj četvrtini, kada je rezultat povisio na nedostižnih 27:6.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, SAFS, Ratnicima slomljena koplja

 

vukovi_wolves_2Uz odličnu igru odbrane Vukovi iz Beograda ostali su tako na čelu tabele, sada sa učinkom 4-0, dok su njihovi imenjaci iz Budimpešte na deobi druge pozicije sa ekipom iz Ljubljane, koja takođe ima po dve pobede i poraza.

 

Posle šest kola, na red će doći plej-of, a u njemu će učestvovati tri najbolje rangirane ekipe kao i pobednik „vajld kard“ meča u kome će snage odmeriti Blu Devilsi iz Austrije i novi šampioni Turske, Istanbul Kavalirsi.

Povezana vest:  BADMINTON, Četiri zlata i dva srebra u Sloveniji

 

Tabela: Vukovi Beograd 4-0, Vukovi Budimpešta 2-2, Ljubljana „Silverhawks“ 2-2, Vojvode Novi Sad 0-4