ALEKSA VELICKOVIC 111Veličković šesti, mladi Srbi junaci na megdanu u Kranju!

Ni jedan biciklista iz prvog tima Partizan Srbrije nije uspeo da završi trku „Ulicama Kranja“ čiji je kraj obeležila jaka kiša.

– Vodeća grupa od 12 biciklista, uspela je da ulovi za krug Žolta Dera i Esada Hassnovića i morali su sa staze – kaže jedan od direktor Partizana Branko Banović.- Pre toga su, na veoma teškoj stazi, odustali Nikola Kozomara, Jovan Zekavica i Svetislav Blagojević. Pobedio je Slovenac Blaž Jarc iz Adrija mobila. Međutim, naši mladi vozači , juniori i kadeti su osvetlali obraz srpskom biciklizmu u tradicionalno veoma jakoj konkurenciji!

Povezana vest:  Dve pobede Miloša Bukvića u "Dunavskom kupu"

Sa time se slaže i selektor Radiša Čubrić koji je pretio trke:

– Hasanović i Der su odlično vozili i šteta što nisu završili trku. Čestitke zaslužuje Aleksa Veličković iz aranđelovačke Šumadije koji je šesti junior, kao i Miloš Borisavljević iz Metalca koji je 11. kadet.

Sve je, još jednom, oduševila Jelena Erić iz kraljevačkog Metalca koja je u konkurenciji 60 dečaka i devojčica rođenih 1996. stigla 25. i bila ubedljivo najbolja devojčica!

Povezana vest:  Krojciger prešao kod Kontadora

Na 10. mesto u prvoj grupi juniora plasirao se Uroš Jovanović i iz Šumdije, dok je Marko Danilović ušao među 20 najboljih. Vozlili su i Miloš Stojanović iz Metalca i Lazar Jovanović iz Borca.

Uz 11. mesto Borisavljevića u kadetskoj trci, na 24. mesto plasirao se Stefan Stefanović i Borca a učestvovali su i Luka Kotur i Aleksandar Mitić iz Partizana.

Glava predstava dvodnevnog festivala biciklizma u Kranju bila je trka u subotu „Velika nagrada Kranja“ u ketegoriji 1.1 koja se vozi i kao „Memorijal Filipa Majcena“. Trku na teškoj stazi od 77, 3km od srpskih vozača završli su Žolt Der na 24. mestu, sa 5,37 minuta zaostatka, Esad Hasanović na 45. mestu sa 15,21 minut slabijim vremenom od pobednika Sloveca Mateja Gnezde iz Adrija mobil tima, dok je 48. bio Nikola Kozomara sa 15,21 minut zaostatka. Odustali su Jovan Zekavica i Svetislav Blagojević.

Povezana vest:  TOUR DE FRANCE 2010, Kontador na korak od treće titule na Tur de Fransu