delta_siti_mma_sep_2012 (2)

MMA

TESLA ČELINDŽERS U BEOGRADU

Todorović oduševio publiku

 

Na plataou ispred tržnog centra ,,Delta siti“ u Novom Beogradu, održan je turnir u mešovitim borilačkim veštinama (MMA) pod nazivom ,,Tesla čelendžers“. Održani su mečevi u amaterskim i semi pro pravilima a učestvovalo je oko 50 takmičara iz Srbije i inostranstva.

Za najboljeg borac turnira izabran je osamnaestogodišnji Duško Todorović iz Beograda, koji je bio najbolji u srednjoj kategoriji (do 84 kg). Todorović je prve dve borbe dobio prekidom, a u trećem meču je slavio jednoglasnom odlukom sudija.

Povezana vest:  Štefanek: Pokušaću do finala na OI sledeće godine

Talenat i odličnu tehniku pokazao je Aleksa Radulović iz Subotice, koji je osvojio prvo mesto u velter kategoriji (do 77 kg) a u finalnom duelu je, tehničkim nokautom u drugoj rundi, savladao favorizovanog Lemona Kotvuna.

Sa dve pobede, u bantam (do 66 kg) i lakoj (do 70 kg) kategoriji, prva mesta osvojili su Dejan Mišić i Ivan Glišić. U poluteškoj kategoriji (do 93 kg) trijumfovao je Petar Radulović.

Interesovanje za ovaj turnir bilo je veliko a publika je do poslednjeg mesta ispunila tribine (400 stolica), pa su okupljeni građani gledali borbe i sa terase ,,Delta sitija“.

Povezana vest:  KARATE, U SUSRET SVETSKOM PRVENSTVU ZA SENIORE, Srpski tim za Arenu

Prema rečima organizatora, pobednici amaterskog turnira će dobiti šansu da se oprobaju u profesionalnim borbama u organizaciji ,,Tesla FC“.

Posle amaterskog turnira, na programu je takođe održano sedam mečeva u semi pro borbama. Prema semi pro pravilima, runde traju 3 minuta a za borce važe ista ograničenja kao u amaterskim mečevima. Jedina razlika je što borci u ovoj disciplini ne nose zaštitne kacige i štitnike za potkolenice.

Rezultati:

Povezana vest:  KARATE, Selektorov apel državi: Ne zaboravite šampione

Vukoje Stešević (Sekutor) – Emir Hadžimujović (Pit bul tim) 1:0 (TKO u 1.), Aleksandar Terzić (Kobra tim) – Miloš Maletić (Ortodoks MMA) 1:0 (TKO u 2), Stefen Pijuk (Kovin) – Srefan Bukumirić (Kobra tim) 1:0 (završnicom u 1), Boško Božić (Fenom) – Aleksandar Stojković (Car Lazar) 1:0 (TKO u 1), Aleksandar Ilić (Despot Stefan) – Jusuf Hajrović 1:0 (TKO u 1), Marinko Stjepanović (Ultimejt fajter) – Dejan Cvijović (Sparta) 1:0 (TKO u 1), Miloš Kostić (Ajron) – Nikola Todorović 1:0 (TKO u 2).

delta_siti_mma_sep_2012 (1)